Dag 3: Ayia Napa-Liopetri, 31 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 3: Ayia Napa-Liopetri, 31 km

21 mars 2017

Jag ska erkänna att jag efter två dagar längs denna led började vara lite skeptisk mot den. Mest vandring längs asfalt- och grusvägar. Idag vände det. Vi började att gå längs stigar mot Cape Greko. Helt fantastisk vandring! På sandstränder och över något som påminde om koraller och genom blomsterängar. Vi gick aldrig ut på själva halvön Cape Greko utan följde leden runt Cyperns sydöstra spets till Konnos. Hela vägen dit var vandringen vacker med branta, nära på lodräta, sluttningar mot havet. På ett ställe gick vi ner till en korallgrotta.

Vi lämnade havet och gick upp Saint Elias kyrka. Vandringen var egentligen vacker helt fram till Ayia Napa, där gick leden över till att följa asfalterad väg igen nån kilometer innan vi hamnade på mindre grusvägar.

Även idag har vi kunnat plocka citrusfrukter direkt från träd. Höjden av lyx!

Det var inte helt lätt att hitta tältplats då sista delen av vandringsdagen gick genom stora odlingsområden. Stora växthus varvas med sädesfält och potatisåkrar.

Något vi inte visste innan vi kom till Cypern är att det är vänstertrafik här, vilket gör oss lite förvirrade ibland.

Kl. 19.00 efter att middagen hade intagits och jag krupit ner i sovsäcken kommer en bil mot oss, det visade sig vara cypriotisk polis. Men dom ville inte mer än att kolla läget.

En reaktion på “Dag 3: Ayia Napa-Liopetri, 31 km

  1. Altid lika kul att läsa o se alla bilder. Träffade Julia idag. Vega blev så glad. Hon har det bara bra. Kram Kersti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *