Havspaddlarnas blå band, dag 21

Havspaddlarnas blå band, dag 21

Tosteberga udde-Hermans Heja, 10 km
Idag har jag paddlat i tre veckor. Skulle någon fråga mig hur länge jag varit ute skulle jag spontant svara mycket mindre än så. Dagarna har verkligen försvunnit! Igår passerade jag 70 mil. Så även om jag inte tar några mastodont avstånd varje dag så blir dom tillsammans ändå över 700 km.
I morse låg inte havet stilla som det brukar. Det var aggressivt från start. Tvekade därför länge om jag skulle ge mig ut eller inte. Fick tips av Jan hur jag skulle paddla för att vara lite skyddad. Vågorna växte sig allt större och vinden tilltog. Det blev allt tyngre att ta sig åt det håll jag önskade. Fick därför tänka om och paddla mot hamnen i Hermans Heja istället för att söka skydd. Vinden var mer eller mindre helt ostlig och medelvinden var stora delar av dagen uppe på 12 m/s.
Det blev en lång dag och kväll i hamnen. Tur att jag har så många böcker med mig! Läste ut en av dom idag. Tog även en lite längre promenad. Solen har strålat hela dagen på en helt blå himmel. Skulle man bara kolla på den skulle man tro att det var en helt stilla dag. Iaf så länge som man inte kollar mot dom stora skorstenarna där röken inte gick uppåt utan rakt åt sidan pga vinden.

4 reaktion på “Havspaddlarnas blå band, dag 21

  1. Hej! Kul att följa dig!
    Säg gärna till då du närmar dig Piteås kust så kanske du kan få sällskap nån kilometer (om du vill).
    (finns i samma fb-grupp Kvinnliga Äventyrare)

    /Victoria (med HBB-planer 2022)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *