Havspaddlarnas blå band, dag 26

Havspaddlarnas blå band, dag 26

Bergkvara-Svensknabben (Kalmar), 41 km
Vaknade till en rätt så lugn dag. Himlen täcktes av rätt så mörka moln vilket fick den att se väldigt dramatisk ut. Det var väldigt fint att titta på himlen som blev som ett skådespel när ljuset försökte bryta sig igenom.
Det började snart att blåsa upp. Vägen till Kolboda blev därför rätt så tungpaddlad i motvinden. Men i regel tänkte jag inte så mycket på det då jag hade fullt upp att paddla över dom stora vågorna och kolla på alla sälar som finns i området. Kopiösa mängder sälar. Dessa sälar var väldigt nyfikna och rätt så närgångna. I filmer ser man delfiner simmar och hoppa med båtar. I min verklighet var det sälar som simmade med. Spexiga djur som rör sig smidigt i vattnet och liksom hoppade över vågorna.
Jag gick iland på en badplats i Kolboda, åt lunch och försökte torka lite. Bytte som vanligt om från mina blöta kläderc, hängde upp dom och tog på mig torra. Medan jag satt där så kom delar av byalaget förbi. Pratade länge med dom.
Vägen från Kolboda till Kalmar blev ännu tyngre att paddla. Men det blev tillfälligt bättre när jag paddlade genom själva staden iom att jag var mer skyddad där. Men så snart jag passerat Ölandsbron blev det tungt. På gränsen till för tungt. Ser en hamn och paddlar dit. Visade sig vara seglarklubben kaparens i Kalmars hamn. Här finns även en kajaksektion. Ringde den. Dom bäddade i ordning åt mig och lånade ut en nyckel till klubbhuset. Jag har verkligen turen att få möta många trevliga och hjälpsamma människor! Kollade värdena för vindmätaren som finns ett stycke bort härifrån. 12 m/s nordlig medelvind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Av någon okänd anledning hamnar bilderna ibland hullerombuller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 reaktion på “Havspaddlarnas blå band, dag 26

  1. Jag försöker läsa mig till om du nu har fått din torrdräkt, men hittar inget. Du skriver ofta att du blir blöt långt in på skinnet. Kör du fortfarande utan torrdräkt???

    • Den lärdom jag fått är att det går fortare att paddla mellan två platser än att skicka en torrdräkt med post. Har ännu inte fått den. den kom fram till Sthlm i helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *