Havspaddlarnas blå band, dag 3

Havspaddlarnas blå band, dag 3

Hamnurgsund-Fisketången, 28 km

Lycka att få starta dagen på Lyckans stenugnsbageri! Jag älskar bröd, näst efter pannkaka är det det bästa jag vet. Tänk er då att få komma till brödparadiset! Lyckan var total! När det var dags att lämna bageriet och fortsätta paddlingen skickade Mena och Lasse med mig två surdegsbröd, galet goda rawfoodbollar och en påse jägarsnus.

När jag lämnade hamnen i Hamburgsund vinkade jag av pappi för andra gången. Men jag hoppas att jag kommer att kunna träffa honom och Asta något mer under turen.

Redan från start idag blåste det. Vinden pendlade mellan att vara ostlig och sydlig vilket gjorde att det kändes som att den var mot mig hela tiden. Bitvis var det därför rätt så tungt att paddla! Efter lunch blåste det ca 8 m/s i medelvind och det höll i sig resten av dagen. Jag höll mig relativt nära land för att vara lite mer skyddad från vinden och fick anpassa min paddling lite mer och tänka lite extra på vägval.
Jag kryssade mellan små öar hela vägen till Sotekanalen, i kanalen var jag väldigt skyddad från vinden. Så det var mycket lättare att paddla där. Inga vågor och vind som gjorde att jag behövde parera för att komma rakt. Eter kanalen blev det däremot mycket tyngre att paddla. Vind och vågor.
Jag tog sikte på Smögenbron och det gick smärtfritt. Men så snart jag rundade Kungshamn blev det alldeles för tungt för mig att ta mig framåt i motvinden. Paddlade därför in till hamnen Fisketången och gav upp för dagen.
På kvällen kom Henrik och hälsade på. Vi lagade mat tillsammans och pratade vandringsminnen. Väldigt trevligt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *