Havspaddlarnas blå band, dag 32

Havspaddlarnas blå band, dag 32

Håskö-Arkösund, 30 km
När jag började paddla vid 7 var vinden relativt lugn. Men strax därefter blåste det upp och jag fick 9 m/s nordostlig vind rätt emot mig. Började bli svårt att ta sig framåt. Paddlade över till Väggö. Där råder tillträdesförbud nu och dessutom har ön mest troligt fått sitt namn av en anledning.. det är rätt så branta klippformationer. Men precis norr om Vitmossen finns en liten vik. Jag paddlade in där för att komma i lä. På norra delen av ön gäller inte tillträdesförbudet. Jag gick iland och slog upp tältet för att vänta ut vinden. Inte förrän kl. 14 kunde jag fortsätta. Då blåste det 6 m/s nordostligt. Men det avtog sakta men säkert och vinden började att vrida på sig.
Jag tog sikte på fyr efter fyr. Och följde farleden hela vägen till Arkösund. Vackra paddlingsvatten! Speciellt när vinden avtog.
Imorse var min underställströja fortfarande väldigt blöt när det var dags att byta om till den. Det var väldigt fuktigt ute i natt så även tältets ytterduk var blött när jag packade det samman. Medan jag väntade ut vinden på Väggö hann allt torka. Så skönt att kunna fortsätta med torra kläder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *