Havspaddlarnas blå band, dag 33

Havspaddlarnas blå band, dag 33

Arkösund-Kolguskär, 68 km
Frostnätterna har ännu inte gett upp. Även imorse var det en tunn ishinna på mitt vatten och kajaken var täckt av ett tunt lager frost. Morgonen var väldigt stilla. Hela Arkösund verkade sova medan jag stökade på och gav mig iväg. Inte ens fåglarna hade vaknat och vattnet låg helt stilla magiskt. Med helt torra kläder på dessutom! Så lyxigt det kändes!
Paddlade över till Arkö och Aspö som jag paddlade emellan. Det var helt sagolikt vackert med helt spegelblankt vatten!
Hade turen på min sida idag och hade det nära på helt vindstilla när jag paddlade över Bråviken. Och kunde hålla rätt så långt ut och gå mer eller mindre direkt med Oxelösund. När jag var nästan över så började det att blåsa från öster. Så hade lätt medvind en period!
Paddlade på fram till Fårklubben där jag stannade och lunchade. Skönt att få på sig torra kläder. Det hade nu börjar blåsa en del. Mer vind ger mer och större vågor. Det i sin tur gör mina kläder blöta.
Vinden ökade sen under resten av eftermiddagen och vred sig mot syd. Hade vågorna från sidan nästan hela tiden och vissa vågor var rätt så stora. När jag var i en vågdal såg jag sällan det jag tagit sikte mot längre fram. Flera vågor slog över mig från sidan.
Väl framme vid Kolguskär blåste det 9 m/s från syd och det var inte enbart enkelt att ta sig iland då det hela tiden sköts på med vågor. Väl på land hittade jag en mycket trevlig tältplats!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *