Havspaddlarnas blå band, dag 34

Havspaddlarnas blå band, dag 34

Arkösund-Dalarö, 62 km
Vaknade tidigt imorse. Superpepp av vetskapen att Mette och Peter skulle komma ut och hälsa på ikväll. Men när jag skulle börja paddla blev jag tveksam om det ens skulle gå att lämna ön. Vågor och svall tryckte på så mycket att jag hade svårt att få ut kajaken för att sätta mig i den. Vågor bröt över den och fyllde med med vatten och svoschade upp den på land gång på gång. Men skam den som ger sig. Efter en del om och men så kom jag iaf i, fick på kapellet och kunde börja arbete mot vågor och ta mig iväg. Det blåste ca 9 m/s från syd. Så tänkte att bara jag skulle lyckas ta mig runt Torö skulle det gå bra sen. Det var inte helt enkelt. Med vind och vågor rätt från sidan. Så jäklar så skönt det kändes att till sist få lä från Bottenholmen. Det var som dag och natt. Där låg vattnet helt stilla. Sen var jag rätt så skyddad helt tills det var dags att gå runt Läskär. Därifrån gick det sen av bara farten. Medvind!!! Tjoho! Lite för mycket stundtals. Då är det svårt att ta sig fram som det blir för mycket sjö. Men vid Örudden hamnade jag mer skyddat igen.
Det gick bra hela vägen till Nynäshamn. På väg över till Yxlö blev det åter igen svårt att ta sig fram i all sjögång. Sen blev jag lite nervös när jag såg ett stort fartyg komma allt närmre i hög hastighet. Det var aldrig nån fara som den sen tvärt svängde ner till Nynäshamn. Men jäklar så snabbt jag paddlade…
Det gick bra hela vägen till Dalarö. Nån besvärlig sträcka. Men i det stora hela väldigt bra. Bla vid Oxnö var det rätt så svår sjö.
Fick en riktigt trevlig kväll med Mette och Peter. Tillsammans bodde vi på vandrarhemmet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *