Havspaddlarnas blå band, dag 35

Havspaddlarnas blå band, dag 35

Dalarö-Köpmanholm, Yxlan, 75 km
Så jäkla trevligt det är att ha nån att prata med på morgonen. Annars med. Men kanske speciellt på morgonen!
Blev vackert avvinkad av Mette och Peter när jag paddlade iväg. Fylld med ny energi efter att ha få hängt med dom!
Så lyxigt att få starta med medvind! 6 m/s sydlig vind. Underbart!
Vilket gytter med öar det är i Stockholms skärgård. Det är till att ha tungan rätt i mun för att orientera sig bland dom. Det eller en bra elektronisk karta. Smidigast, både och!
Det började att blåsa allt mer och som mest 11 m/s i medelvind. Då kände jag mig inte särskilt kaxig i kajaken. Långa sträckor var det svårt att veta vad som var bäst. Hålla sig lite längre från land för att slippa en krabb sjö eller gå nära land och vara mitt i den. Jag valde ett mellanting. Vill inte vara för långt ut i det väder som var. Skulle aldrig ta mig upp i kajaken igen i den sjögång som var om olyckan skulle vara framme.
Det gick ändå bra och jag tog mig hela 50 km innan jag stannade för att äta lunch. Det var så skönt dom stunder när medvinden var perfekt! Men som sagt jobbigt när det blev för stora vågor.
Det finns så många idylliska och pittoreska hus på dom olika öarna. Så kul att paddla runt och se alla dessa hus! Följde sen farleden hela vägen till Blidö och Yxlan. Sista biten innan jag kom fram till öarna var sjön riktigt besvärligt innan jag fick skydd mellan öarna.
Alldeles för trött för att skriva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *