Havspaddlarnas blå band, dag 37

Havspaddlarnas blå band, dag 37

Hammarskogen, Väddöviken-Hästen (ö utanför Forsmark), 58 km
Jag älskar tidiga morgnar. Iaf dom när jag vaknar av mig själv. Har inte ställt klocka en enda gång sen jag började att paddla underbart. Att få vakna tidigt av sig själv och belönas med en vacker soluppgång är svårslaget.
Jag blev väldigt förvånad under frukosten. Första var det helt blå himmel, sen åt jag en smörgås med mjukost och kollade upp. Då hade himlen blivit alldeles grå.
Paddlade iväg med vinden i ryggen. Så jäkla lyxigt och underbart!
Jag har tittat på massa fåglar idag. Fastnat stundtals helt i det och glömmer både tid och rum. Älskar att titta upp och kolla på örnar och andra fåglar som cirkulerar ovanför mig. Har även sett mycket skarv och häger idag samt en hel del andra arter. Jag fick även se ett vackert litet rådjur stå vid en strandkant. Även det vackert att titta på!
Jag har haft tur som har haft det så skyddat idag. Har nästan hela tiden kunnat söka lä vid öar. Några sträckor blev dock jobbiga. Som sista biten innan Öregrund och det blåser 11 m/s i medelvind. I ryggen. Men sjögången som bildades var inte att leka med. Vid sjögång blir dessutom mina kläder blöta då det kommer in vatten vis ärmarna på jackan.
Tog en över två timmar lång paus i Öregrund för att försöka torka lite och bli varm. Vinden är isande. Packade sen kajaken. Osäker på om det skulle gå eller inte. Satt upp små delmål och tog mig trots mycket och stora vågor framåt. Passerade Forsmark vid Asphällskulten. Gick under bron och hamnade sen i lä av Rönnen, så skönt! Sista biten till Hästen gick bra även den. Blev väldigt förvånad över att det stod en kanot parkerad på den obebodda ön. Så snart jag klev ur min kajak insåg jag att den drivit hit. Illa tilltygad.
Satte mig på en sten som stod i lä när jag kom fram och satt sen där i över en timme och njöt av kvällssolen.

DCIM100GOPROG0020210.JPG

DCIM100GOPROG0020216.JPG

DCIM100GOPROG0020223.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *