Havspaddlarnas blå band, dag 38

Havspaddlarnas blå band, dag 38

Hästen (ö utanför Forsmark)-Långsandörarna, 57 km
Vaknade och klev upp klockan 4 till en underbart vacker soluppgång som färgade himlen rosa. Vinden hade mojnat under natten så jag gick ut och satte mig på klipporna och kollade på skådespelet. Tänk för en vacker värld vi lever i och tänk vilken tur jag har som får se det.
Jag hade lätt medvind när jag började att paddla. Trots detta kändes det tungt. Min kropp var seg och ville inte helt komma igång. Men sakta sakta mjuknade den upp och blev mer samarbetsvillig.
Vinden försvann nära på helt och vattnet förvandlades till sammet. Det är så vackert! Speciellt när jag fick se fyren Klungsten mitt i denna vackerhet.
Jag paddlade på och rundade Rödhäll. Vinden hade börjat tillta, men nu från öster istället. Det gjorde att jag fick medvind till Fågelsundet. Där mötte Marita och Janne upp och överraskade med världens matfest! Grillade veg.burgare och halloumi, potatissallad, min absoluta favoritpannkaka med hemmagjord sylt, chokladbiskvier, nybakat bröd och fröknäcke samt mitt favoritgodis tuttifrutti. Jag kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag känner. Tänk att så många människor tar sig tid att komma ut och förgylla min tid. Marita hade även med sina hundar. Så mysigt! Vi fick några riktigt trevliga timmar tillsammans innan det blev dags för mig att paddla vidare.
Med härlig medvind paddlade sen vidare till Kapplasse. Därifrån gick jag över Lövstabukten. Vinden tilltog och det byggdes upp lite sjö. Men inte värre än att det gick att hantera på ett smidigt sätt.
Jag slog läger ute på Långsandörarna och Anders kom ut och hälsade på. Än en gång, så jäkla tacksam för alla som tar sig tid till att komma och förgylla min tur!

DCIM100GOPROG0030266.JPG

DCIM100GOPROG0030272.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *