Havspaddlarnas blå band, dag 39

Havspaddlarnas blå band, dag 39

Långsandörarna-Kusön, 50 km
Även i morse vaknade jag till en sagolikt vacker morgon och fick se solen leta sig upp från havet. Det var helt stilla. Små små dyningar. Men ingen vind.
Kroppen kändes lite piggare idag mot igår. Igår kändes den väldigt seg. Som havet låg nära på helt stilla kunde jag gå raka vägen från Långsandörarna till Gråsjälsbodan. När vattnet ligger helt stilla upplever jag ibland att det är svårare att ta sig framåt. Så är det såklart inte. Sen gick jag vidare direkt mot Vitgrund. Jag har paddlat på rätt så öppet vatten större delen av dagen. Har kunnat gena då vattnet varit så stilla. Jag gick iland en snabbis på Vitgrunds västra sida och fikade lite innan jag paddlade över till Iggöskaten. Började få lätt motvind.
Väl på Iggöskaten gick jag iland för att luncha. Efter att ha ätit sov jag en stund med flytvästen som huvudkudde. När jag vaknade hade det börja dra in lite dimma. I horisonterna. Packade och fortsatte. Tog sikte på Synskär som syntes som en färgskiftning i horisonten. Men efter en stunds paddlande kunde jag inte längre gå mot någon punkt som jag tagit sikte på då dimma dragit in. Istället paddlade jag efter kompassen. Det är lätt att tappa riktningen utan referenspunkter. Men det gick bra och med någon liten kilometer kvar skingrades dimman och landskapet blev åter tydligt. Jag rundade Gåsholma och paddlade till Kusön där jag tältat i natt. Kroppen känns lite trött så det blir en tidig kväll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DCIM100GOPROGOPR0279.JPG

DCIM100GOPROG0040295.JPG

DCIM100GOPROG0040298.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *