Havspaddlarnas blå band, dag 40

Havspaddlarnas blå band, dag 40

Kusön-Ljusnenäset, 19 km
Startade i motvind från Kusön. Nordvästlig vind. 5/s enligt prognos. Mer i verkligheten. Det blev allt tyngre att ta sig framåt. Men paddeltag för paddeltag gick det, om än långsamt. Fick ge upp vid Trollharen. Prognosen lovade till en början sydliga vindar från seneftermiddagen. Tänkte att jag kan slå upp tältet och vila fram tills dess. Lite senare ändrades prognosen och visade fortsatt nordlig vind, men lite svagare. Efter 6 timmar på land fortsätter jag norrut. Vinden hade avtagit, men var fortfarande emot mig så det gick inte särskilt snabbt.
tog sikte mot Tärnaharen och sen Kalvskärsutsida för att sen gå mellan inre och yttre Långharen för att sen gå iland längst ut på Ljusnenäset. Dit kom Anja och hälsade på. Så jäkla trevligt!
Foton: Anja Stigsdotter

2 reaktion på “Havspaddlarnas blå band, dag 40

  1. Tack Lina! Sitter på tåget till Göteborg och läser ”ikapp”! Imponeras av din beslutsamhet och din blick för det som är vackert och värt att leva vidare för, men samtidigt förundrad över din brist på ”rädsla”! Du beskriver passager som skulle kunna ta dig ur kajaken, men antagligen är du så trygg med att veta att du tar dig iland om du skulle behöva!

    Det känns så nära, så verkligt, till skillnad från vardagen på landbacken 😉

    \\Staffan

  2. Heja dig! Nu har jag också läst ”ikapp”. Känns ännu mer spännande att läsa nu när jag hade förmånen att få till en träff under din minst sagt långa paddling. Önskar dig en fortsatt fin tid till havs. Kram Anja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *