Havspaddlarnas blå band, dag 5

Havspaddlarnas blå band, dag 5

Björholmen-Huvudet, Björkö, 44 km
Det blev en riktigt fuktig natt. Tältet var därför småblött när jag packade ihop det och dom grejer som jag hade hängt på tork under natten var ännu blötare mot när jag hängde upp dom. Det trots att det blåste runt 8 m/s i natt.
Jag tror att jag hittat ett system för hur kajaken ska packas nu! Jag har iaf packat på exakt samma sätt senaste dagarna. Allt får plats på ett bra sätt då och den kajaken känns stabil.
Efter att ha ätit frukost paddlade jag ut från hamnen. Det var ganska tungt som att jag då hade vinden rätt emot mig, men så snart jag rundade själva Björholmen fick jag vinden mer eller mindre i ryggen istället. Har haft en ofantlig tur med vädret så här i början. Idag har det blåst runt 6 m/s från nordost.
Jag paddlade på Häröns insida och sen Toftös utsida. Det är lite trixigt att orientera mellan alla öar, kobbar och skär. Men jag tycker att det känns som att mina ögon börjar bli lite bättre på att berätta för mig vad som kan vara vad. Jag fortsatte ner mellan Sandholmen och Ingegärdsholmen och ner genom Hjärterösundet. Jag gick på stora Vrångsholmens utsida och sen på utsidan av Klädesholmen. Jag gick iland på ön där fyren Barrlind står och åt lunch i solen som värmer så härligt. Det är ca 10 grader varmt i luften, men hittar man lä så värmer solen väldigt skönt! Härifrån väntade lite mer öppet vatten då jag gick direkt över till Marstrand. Jag paddlade mellan Koön och Klåverön innan jag tog sikte på Långöns ostsida och sen Brunskärs västsida, Flatornas ostsida, Risös ostsida och sen ner till Björkös ostsida där jag tältar ute på huvudet.
Dagen har varit helt underbar! Våren är verkligen här. Så fint att se hur långt träden kommit i deras knoppning. Jag blir så glad när det dyker upp sälar i närheten av kajaken. Rätt vad det är poppar dom upp som gubben i lådan och tittar på en med sina vackra ögon.
På kvällen kom Henrik och mötte upp. Vi tog en promenad på ön. Skönt att gå lite! Kroppen känns annars bra. Den klagar lite ibland bara över den ovana rörelsen. Men det har bara gått 5 dagar så tror att den snart ska ha vänt sig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *