Havspaddlarnas blå band, dag 6

Havspaddlarnas blå band, dag 6

Huvudet, Björkö-Lerkil, 40 km
Jag gillar att vakna till fågelkvitter! Idag var det en riktigt bra morgon. Fåglar som sjöng i stämmor och en vacker soluppgång som torkade upp tältet. Vinden var nordostlig och blåste ca 8 m/s. Vinden avtog under morgonen. Men när jag började paddla gick det fortfarande vita gäss på sjön. Men det var skönt att vinden kom snett bakifrån. Jag har haft sån galen tur med vädret så långt denna paddling. Så skönt med en lugn start!
Jag började med att paddla ner till Lilla Varholmen. Här gäller det att vara obs på färjorna som går i skytteltrafik. Jag fick därför avvakta lite innan jag kunde passera färjornas väg.  Jag rundade lilla Varholmen och tog sikte på Stora Porsholmen. Här hade jag vinden lite mer mot mig, så det gick lite trögare. Efter Långholmen tog jag sikte på passagen mellan Brännö och Rivö. Jag hade sån tur att det inte var några stora fartyg som skulle in eller ut från Göteborg just nu. Så överfarten gick helt smärtfritt! Avdriften var däremot rätt så stor så fick sikte mycket mer öster mot var jag skulle.
Jag paddlade på ner till Smögholmen och tog mig lite mer österut och tog sikte på Stora Knarrholmens insida. Därefter siktade jag mot Lilla Sjöholmen, Källingeholmen, Stor Klockeskär, Stora Kläholmen och till sist till Drags näsa ute på Stora Amundön. På södra änden av näsan gick jag iland på en liten sandstrand och åt lunchen som jag lagade i ordning i morse. Det var så vackert! Att solen sken och värmde gott gjorde saken bara ännu bättre.
Jag fortsatte sen till Ryggåsholmen, Stora Lövö, Kräcklingeholmen och sen till fastlandet vid Kullavik, Särö och Vallda Sandö. Förra gången jag gjorde blå bandet hade jag mina nätter 23 och 24 där. Hade betydligt mycket mer problem med väder då mot nu.
I hamnen vid Lerkil mötte min granne Sune hemifrån upp. Blev hembjuden till honom och Yvonne och fick massa god mat samt träffa deras lilla charmtroll Stella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *