Havspaddlarnas blå band, dag 9

Havspaddlarnas blå band, dag 9

Glommen-Tylö, 44 km
Vaknade som alla tidigare nätter till fåglars skrän. Skogsfåglar sjunger, havsfåglar har oljud för sig. Trevliga oljud. Yttre tältduken var täckt av frost och vattnet i kastrullen hade frusit till is. Morgonen var väldigt klar och vattnet låg helt stilla i hamnen.
Fil/yoghurt är bland det bästa jag vet att äta. Inget slår förstås pannkakor. Så min morgon blev väldigt bra. Fil med banan och granola, tillverkad på Lyckans stenugnsbageri. Det är lycka det!
Lämnade Glommen och paddlade ut i solen. Luften var kylig så var tvungen att ha skalvantar på. Jag rundade Lindbåden och tog sikte på Agerörs malen, skomakerehamn och sen fyren Falkenberg. Vid stenarna vid piren fick jag stanna en snabbis för att kissa. Det är lite av ett projekt att kissa med alla dessa kläder! Men hittills har det gått bra. Paddlade sen på till Grimsholmen. Det är smidigt att paddla i det här området då det finns så många sandstränder som gör att man smidigt kan ta sig i land. Satte mig på en klippa på sandstranden (vill inte gärna ha sand i all mat etc) och åt lunch. Lagade linsgryta i morse och hade med i mattermosen. Lunchpauser, eller egentligen alla pauser, i vackert väder är kanske det bästa med att vara på tur?! Blir lika förvånad varje gång jag stannat att en timme går så snabbt vid paus.
Min kropp verkar så smått ha vant sig vid att paddla nu! Har lite mindre träningsvärk för varje dag och kan hålla på lite längre innan jag blir trött.
Den här sträckan finns inte mycket att säga om vägval. Skärgården är slut. Försöker att ”gena” lite mellan uddarna och inte följa strandkanten maniskt. Så tog sikte mot en punkt, paddlade mot den för att sen välja en ny punkt.
Jag har haft lite problem med sitsen i min kajak. Har fått fästa om den 3 gånger sedan jag startade. Det är rätt så lätt att åtgärda. När man är på land.. även idag var jag tvungen att fästa om den. När den lossnar når jag inte pedalerna som jag styr rodret med.
Jag passerade Ringenäs skjutfält. Mötte en man i den lilla privata båthamnen som berättade att det varit övning där, men att den var över så att jag kunde tryggt paddla förbi! Paddlade ut till den lilla ön Tylö. Pp större delen av ön är ett fågelskyddsområde. Men just delen med sandstrand får man vara på. Tältar här i natt. Lyxigt med en helt egen ö!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *