Karpaterna, Dag 62

Karpaterna

Dag 62: Baile Tusnad-Șaua Burda

3 september 2017

Det blev lite sovmorgon. Inte det bästa om man vill hålla Tolstoj lugn. Han är vild den killen. Eller väldigt full av energi iaf. Vi började att gå mot Cabana Sfânta Ana. Mest uppför längs en markerad led som inte alltid var så markerad. Det hela flyter dock på rätt så bra.

Efter ett par timmar är vi framme vid Sfânta Ana och tar en paus där. Fortsätter sen längs väg DJ113A. Leden går ömsom på vägen och ömsom genom skog. Fungerar förvånansvärt bra att gå längs vägen med hundarna. Eller Leia tänker jag främst på. Hon verkar inte längre rädd för bilar. Både Tolstoj och Leia går allt finare i kopplet med.

Vi följer en gulmarkerad led som viker av vid Grand Hotel Balvanyos. Stannar till nere vid vägen och lunchar först innan vi går upp för brant stig genom skog. Gulmarkerade leder är inte dom lättaste att följa. Färgen försvinner i träden. Denna led verkar dessutom inte heller vara den mest populära att gå längs då det bitvis knappt gick att se stigen. Vi följder den hursomhelst upp och ner för backar genom skogen. Strax efter Șaua Burda fick vi stanna i all hast. Det började mullra och strax därefter var ett åskoväder ett faktum. Vi hann nästan få upp tarpen innan hällregnet var över oss. Det är inte bara lätt att gå med två hundar som man inte känner och som inte kan några som helst kommandon. Det blev extra tydligt då det blev skarpt läge där allt var tvungen att fungera. Ösregnet höll i sig resten av natten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *