Pacific Crest Trail, dag 114

Pacific Crest Trail, dag 114
Oregon Skyline Trail-Lower Rosary Lake: 23 km
PCT mile: 1908.5

22 augusti 2016

Kall morgon, kallaste på länge. Medan vi äter vår frukost kommer en lavskrikeliknande fågel och ber om mat. Väldigt orädda och närgångna. Trevligt inslag!

Vi pausar och fikar vid en sjö (tjärn) nära ”Diamond View Lake”, många myggor gör oss sällskap.

O.S.T. och Diamond View Lake erbjuder en rätt så trist natur om jag ska vara ärlig, inga mäktiga vyer. Helt klart överdrivna (läs amerikanska 😉 ) namn på dessa platser/stig.

Går 16 km till Shelter Cove, en camping med liten marina vid Odell Lake, där vi pausar i 4 timmar. Vi passar på att tvätta kläder, blir på något märkligt sätt av med två par strumpor efter att vi hängt dom på tork. Blink som varit där och vilat sitt onda ben några dagar ansluter. Jenny har fått flera blåsor och skavsår på fötterna, hon hittar ett par skor i hiker boxen som förhoppningsvis ska vara bra för hennes fötter. Butiken är jättedyr.

Vi följer en asfalterad väg ett par Miles för att komma tillbaka till PCT-stigen efter att ha varit ifrån den ett dygn. Går sen uppför längs PCT-stig, som används som längdspår på vintern, till Lower Rosary Lake. Trevlig tältplats. Jenny läser ur Gösta Berling för oss när det mörknat, trevligt.

image image image image image image image image image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *