Torkad mat

18 olika rätter blev det till sist som jag lagat och torkat till Vita bandet.

  1. Tikka Masala – utgick från receptet från instagramkontot Vegohajk men lade till kokt, torkad sötpotatis samt squash. Väl ute kommer jag att äta den med Naan bröd.
  2. Bönburritos En rökig bönburritos från Friluftsvegan kommer att servera rätten i tortillabröd.
  3. Bolognese på svarta linser – serveras med pasta. Mixade rätten med mixerstav innan  torkning.
  4. Trattkantarellrisotto. Minns inte vilket recept jag utgick från. Men bytte ut en del av vattnet som risotton skulle tillagas i til mer vin. Tillsatte inte osten innan torkning utan kommer att ha med riven parmesan/annan smakrik ost på turen och blanda i vid tillagning ute.
  5. Murkelsås med messmör och pasta. Mjölkpulver, torkad och mortlat messmör, kryddor. Vid tillagning ute rör jag ner smör för att få en tjockare samt mer smakrik sås.
  6. Pad Thai modifierade rätten lite för att bli bättre torr.
  7. Bulgurgryta
  8. Gryta på röda linser. Enklaste möjligaste variant.
  9. torkade grönsaker med couscous
  10. Spenat- och olivrisotto lagade efter receptet men bytte ut en del av vattnet mot mer vin och blandade aldrig i osten innan torkning. Osten kommer jag att tillsätta vid tillagning ute.
  11. Risotto med blodriska.
  12. Tex-Mexgryta
  13. Grönkålsrisotto bytte ut en del av vattnet mot mer vin. Osten blandade jag inte i vid torkning, gör det vid tillagning på tur.
  14. Risotto med belugalinser och torkad svamp recept från Vegohajk
  15. Flygande Jakob med extra mycket torkade bananer. Recept från Vegohajk
  16. Sojafärssås receptet kommer från Vegohajk
  17. Röd Curry Receptet kommer från Vegohajk
  18. Daal Receptet kommer från Vegohajk ute kommer rätten att serveras med Naan bröd

Jag har även gjort i ordning påsar med mjölblandningar till bröd. Stekpannebröd från Friluftsmeny.

 

4 reaktioner på ”Torkad mat”

  1. Massa bra förslag till mina betydligt kortare turer!

    Shit vad du fixar och tar dig iväg, imponerande!

    1. Det är lite stök innan, men så värt det när man är ute!

      En frukt- och svamptork är en bra investering. Relativt billiga och lättare att torka i än en ugn, men även det fungerar.

      Instagramkontot vegohajk är verkligen en guldgruva!

  2. Tack för att du delar med av smarriga recept. Hade med Pad Thai på senaste turen till Rogensnaturreservat. Den fick godkänt av maken som annars kallar min torkade mat för experimentmat.😅😃

    1. Hahaha 🙂 men det är genom att experimentera som man hitta det absolut bästa!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen