Vita bandet dag 12

Vita bandet dag 12
Abisko-Abiskojaure 14 km
Jag har haft en helt underbar dag. Det har blivit mycket mildare, runt -15, idag och hundarna kunde gå utan täcken för första gången. Hundarna var supertaggade när jag selade på dom utanför stationen. Vi hade turen att få sällskap av Florian, Jürgen och Hozefa, verkligen superroligt! Alla tre gick med till meditationsplatsen och där tog jag fram köket och äppelvin. Sen värmde jag vinet och bjöd mina nyfunna vänner på det medan vi kollade ut mot Lapporten. Ett fint ögonblick på många sätt. Det är som dom säger delad glädje är dubbelglädje och nu blev den större ändå.
Florian går sen tillbaka till Abisko medan Jürgen och Hozefa bestämmer sig för att gå med ett stycke till. Efter nån kilometer vänder Jürgen medan Hozefa bestämmer sig för att gå med hela vägen till Abiskojaure.
Framme vid sjön började det att blåsa. Även om vind ibland kan vara lite obehagligt så måste jag ändå säga att jag älskar vinden. Jag älskar att känna vinden mot mina kinder. Sällan känner jag mig så levande som i såna stunder. Vinden fick snön på sjön att börja dansa och det såg magiskt ut med snön som dansade i solen som började gå ner.
Framme i Abiskojaure möter Mette upp oss och ett helt underbart stugvärdspar. Jäklar så välkommen dom fick mig att känna mig!
Vi installerar oss i en av hundrummen och ställer till med ett riktigt matkalas på kvällen. Tillsammans provianterade vi lite i butiken och sen blev det fest. Pasta med tomatsås och oliver, sen indisk daal med naanbröd som värmdes i stekpannan. Vi spelade musik i den lilla högtalaren och stämningen var på topp.
Stugvärden eldade upp i bastun så på kvällen bastade vi tillsammans med två belgare, en finsk man samt en svensk. När jag skulle ut och svalka mig så spelade ett norrsken på himlen. Så vackert!
Etter bastun var det dags att såga och hugga upp ved och efter att vi gjort det så gick vi ner på sjön för att kolla på norrskenet som dansade över himlen. Länge, länge, länge stod vi där och förundrades över himlens magi. Just som vi bestämmer oss för att gå tillbaka får jag uppleva det vackraste norrsken jag någonsin sett. Det växlade från grönt till lila. Det var så vackert att tårar började rinna längs mina kinder. Tänk vilken vacker värld vi lever i.
Den här dagen är en av dom bästa dagarna jag upplevt. Tänk så lyckligt lottad jag är som får uppleva vår fjällvärld!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *