Vita bandet dag 36

Vita bandet dag 36
Hemavan-1 km öster om Övre Vinterträsket, 25 km
Under natten hade det fallit minst 30 cm snö. Temperaturen låg på nollan när vi startade och det gick rätt så trögt.
Från Hemavan går en skoterled söderut som inte finns på fjällkartan, men laddar man ner skoterkartan ser man den där. Den följde vi upp till tjärnarna Bastan, Holmtjärnarna, Aejliesjaevrie och Rundtjärn och sen ner till Joeström.
Jag och Vega drog den stora pulkan tillsammans och Peak den lilla. Som alltid efter ny depålåda var därför pulkorna extra tunga.
Det körs hur mycket skoter som helst här. Det var nog tur för oss för annars skulle det ha gått ännu trögare att ta sig fram. Några av tjärnarna hade vattnat igenom vilket resulterade i is på pulkorna som det byggde på snö på och pulkorna blev ännu trögare att dra. Har en skrapa med mig så använde den några gånger.
När vi kom till Nedre Jovattnet så stannade vi och lunchade. Jag hade lagat i ordning en texmex-gryta på morgonen som jag nu åt i tortillabröd med creme fraîche och mangosalsa. Kändes så lyxigt att äta det i solen.
Vädret har varit riktigt bra hela dagen. Det blev allt kallare utefter dagen och när vi slog läger låg temperaturen på -10.
Efter Jovattnet väntade en härlig backe som korta bitar kändes lodrät. Uppför alltså. Jag och Vega drog som sagt pulkan tillsammans. För att jag skulle få med mig hela ekipaget fick jag använda hela min vikt, luta mig framåt och sen gå myrsteg. Men som sagt tidigare. Även med dom kortaste stegen kommer man fram till slut!
Vi skidade på i det magiska vädret och slog upp våra tält innan stigningen vid Bovallfjället. Kvällen var vacker och bjöd på norrsken över tälten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 reaktion på “Vita bandet dag 36

 1. Suveränt med små steg och skoterspår. Hundarna har det lyxigt med eget tält, eller?
  Heja Er!

  • Hundarna och jag ligger i samma tält. Vi ligger tätt intill varandra hela bunten och har det därför varmt och skönt!

   • Självklart att ni ligger i samma tält, vad tänkte jag med! Inte skulle dom vilja ligga för sig själv. Mycket dum fråga av mig!
    Så härligt att få följa med turen på avstånd!

 2. Det är fantastiskt kul att få följa er på denna långtur, jag är full av respekt men samtidigt avis, skulle önskat att man hade fått vara med 👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *