Vita bandet dag 44

Vita bandet dag 44
Solum (Norge)-Totland, 34 km
Nu har vi varit ute i nästan 1,5 månad och vi har verkligen fått rutin på det hela. Så precis som vanligt vaknade jag vid 5. Fixade frukost och sen lunch medan jag åt frukosten. Packade samman tältet så var vi iväg vid 7. Vi möttes av en grå dag med snöfall när vi skidade över Sandsjøen. Vega fick därför gå med sin overall och jag lät Peak behålla täcket på som han hade på natten. Det var endast -8. Men han såg så ynklig ut när han satt och tittade på mig medan jag packade ihop tältet. Bounty fick ligga i renfällen istället för i fårskinnet då renen klarar väta bättre.
Snöfallet höll i sig till lunchtid. Det var inga stora mängder som kom. Men ser man på träden och på marken måste det ha kommit en del sista dagarna. Därför extra skönt att ha skoterspår att gå på!
När kartan inte överensstämmer med verkligheten kan jag bli lite irriterad. Skoterspåret på kartan stämde inte med verkligheten för var jag skulle vika av från sjön. Dimman gjorde att jag inte såg käpparna. Så istället gick vi oledat till punkten där leden lämnar sjön. Några hundra meter fel visade det sig att leden på sjön skiljde sig från kartan som mest. Det var inte hela världen som jag visste var jag skulle. Bara lite trist att behöva spåra i onödan.
Upp genom skogen drog jag och Vega den stora pulkan tillsammans. Mina korta stighudar ville inte fästa så jag fick växla mellan att gå på fötterna och skida utan hudar. Det är en bra övning för tålamodet!
Skoterspåret har idag tagit oss backe upp och backe ner i mestadels granskog. Det är så vackert att gå genom skog när snön ligger tungt på alla träden.
Om jag får välja tar jag hellre en rejäl stigning per dag mot som idag ca 100 höjdmetrar åt gången, men ofta. Inte förrän på slutet av dagen hade vi en rejäl backe. Eller upp till högsta punkten var det inte så brant eller så många höjdmetrar, men ner till sjön Lenglingen var det desto fler. Lite drygt 300 höjdmetrar, bitvis brant skulle vi ta oss ned för. Upp skulle det tagit lång tid, nu hann jag blinka ett par gånger så var jag nere. I dom sluttningar där det gick tog jag några telissvängar. Så härligt!
Vi följde sjön några kilometrar innan vi slog läger. Skönt att göra det när det är vindstilla och bara -7 grader! Det är lite stök innan jag är klar med allt som skall göras. Så snart tältet är uppe ska jag klä om hundarna. Alltså bort med selar och tossor och på med täcken samt bädda med fällarna. Snö ska smältas och mat ska lagas. Även hundarna ska såklart ha både mat och vatten. Jag älskar att sitta i skräddarställning i tältet och ha allt jag behöver på armslängds avstånd. Ha hundarna nära och klappa på dom medan jag väntar på att min mat ska bli färdig.
Jag älskar verkligen allt som har med att vara på tur att göra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *