Vita bandet dag 45

Vita bandet dag 45

Totland-Rengen, 39 km

Det första jag tänkte i morse när jag vaknade var ”vad skönt det är nu när det är så mycket varmare på nätterna att man tom kan sova utan strumpor”. Gissa om jag blev förvånad när jag gick ut på morgonen och såg på termometern att det var -25!

Varje morgon klär jag på mig dunbyxor och dunjacka att sitta i medan jag äter min frukost och lagar till lunchen. Det är så skönt att slippa frysa! Behåller i regel det på även när jag packar samman tältet. I morse behöll jag dom på även när vi började att skida. Kylan var isande. Håret färgades genast vitt och kinder och näsa röda. Vega blev även hon täckt av frost, både framben och bog samt hela skägget förstås. Jag kunde inte komma ut till solen nog så fort.
Det är så skönt att solen har börjat att värma så mycket. Även om det tog nån timme innan den blev helt varm. Vega och Peak fick gå med sina täcken på fram tills att den gjorde det och Bounty låg nedkrupen i fårfällen och hade bara nosen utanför.
Det var hårt och fint att skida över Lenglingen. Riktigt härligt! Därefter väntade en liten stigning upp mot Setertjønna. Där uppe var det så vackert så att jag bestämde mig för att ta en omväg för att få njuta ännu mer av det innan vi åkte ner mot Skåle och sjön Ulen som vi sen följde vidare österut.
Supervacker och härlig skidåkning fram tills att vi nådde Rengen. Här var det 30 cm fluff som såklart inte bar alls. Efter ett par kilometer ledsnade jag på att gå som i kvicksand och vi tog oss upp till vägen som går på sjöns södra sida och följde den istället till Lingnäset. Därifrån fanns åter hårda fina spår att skida längs på sjön och vi kom in i Sverige igen. In till min hemkommun Krokom dessutom!
Vi skidade längs sjön några kilometer innan vi vek av från sjön upp till skogsvägarna som ska ta oss till vinterleden söderut.
Sammanfattningsvis vill jag säga att vi haft en magisk dag i solen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *