Vita bandet dag 9

Vita bandet dag 9
Kamasjaure-Láimoluokta, 30 km
Om man bara härdar ut så vänder det till slut. Igår vände det ett par kilometer innan Kamasjaure och med all den nya energin jag fick från dom 5 männen, med dom största hjärtana, igår blev dagen en fortsättning på den positiva spiralen. Hundarna verkar ha mått så jäkla gott av en natt inomhus dom med och kändes nytaggade idag dom med.
Dagen var till en början grå, men på eftermiddagen sprack det upp och vackra fjäll trädde fram. Har sett så jäkla mycket ripor idag med. Kanske att det är nån form av rekordår på ripa i år? Vi har även sett några ensamma renar. Det verkar som att en stor förflyttning av renar hade blivit gjord nån dag innan jag kom till Kamasjaure då det var väldigt trampar i ett spår förbi vindskyddet.
När vi kom ner på lägre höjd och hamnade i björkskog trodde jag att jag hamnar i Narnia. Det är så vackert med alla snötyngda träd!
Tänk att det bara är ett par dagar kvar av den första etappen. Det trodde jag inte för några dagar sen. När jag stannade för att övernatta för andra gången på vägen mellan Treriksröset och Pältsastugan, eller halvvägs mellan Pältsastugan och Stor-Rostahytta. Men myrsteg har tagit oss framåt 🙂 jag är så oerhört stolt och tacksam över mina fyrfotade vänner!
Mette och Mette startar tillsammans från Abisko på tisdag. Jag kommet dit på tisdag och kommer eventuellt att behöva onsdagen för att packa om så osäker när och om jag kommer att hinna ikapp dom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 reaktion på “Vita bandet dag 9

  1. Bra jobbat! Imponerande, speciellt din förmåga att se positivt på allt även när det är tufft!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *