Sverigerunt, cykeldelen: dag 51-54

Dag 51: Stockholm
Idag har vi varit kulturella, man kan ju inte bara cykla omkring 😉 Med att vara kulturell menar jag att vi tittat pĂ„ kulturen i Stockholm, bĂ„de pĂ„ gator, torg och museer. Vi valde att gĂ„ pĂ„ Historiska museet och Vasamuseet. VĂ€ldigt trevligt! Roligt med ett nytt inslag i cyklingen.
PĂ„ kvĂ€llen Ă„t vi middag med tvĂ„ av mina kusiner, Sara och Erika. Det var verkligen supertrevligt 🙂 Efter maten sĂ„ fick jag och David vĂ„ra hĂ„r klippta av Erika som Ă€r frisör.

Dag 52: Stockholm(Solna)-Sund, 70km

Efter att ha cyklat en bit frĂ„n Solna kom vi Ă„ter pĂ„ cykelspĂ„ret. Det Ă€r verkligen fint att ha skyltar att följa nĂ€r man cyklar i stadsmiljö, för utan Ă€r det verkligen svĂ„rt att hitta rĂ€tt. För mig Ă€r den rena rama djungeln eller labyrinten eller nĂ„got…
De första 20 km fram till VĂ„rby GĂ„rd gick allt bra, men dĂ€r kraschade jag.. I en vĂ€nstersvĂ€ng efter en nedförsbacke sĂ„ tog det tvĂ€rstopp. Jag vet inte helt hur det gick till och kommer egentligen inte ihĂ„g sĂ„ mycket frĂ„n kraschen, men nĂ„got (mest troligt ena cykelvĂ€skan) fastnade i framdĂ€cket. Som tur var ramlade vi Ă„t sidan pĂ„ grĂ€s och inte framĂ„t pĂ„ asfalten. Vi gjorde nĂ„n volt Ă„t sidan sĂ„ hela ekipaget snurrade runt. Vi = Jag och Vega. Vega satt alltsĂ„ i cykelkĂ€rran nĂ€r det hĂ€r hĂ€nde. Vi klarade oss bĂ„de förvĂ„nansvĂ€rt bra, vi blev skĂ€rrade bĂ„da tvĂ„ men inga kroppsliga skador. CykelhjĂ€lmen Ă€r totalpaj och cykelkĂ€rran fick nĂ„gra revor. Som tur Ă€r, Ă€r Vega sĂ„ orĂ€dd av sig. Hon vĂ„gade dĂ€rför hoppa i kĂ€rran igen och Ă„ka vidare.
NÀr vi cyklat en bit sÄ stannar vi, David tycket visst att jag behövde en
.

Dag 53: Sund-Trosa, 15 km

I morse vaknade jag yr och illamĂ„ende. Jag hade jĂ€tteont i nacke och huvud. Min privata sjuksköterska bestĂ€mde dĂ€rför att vi skulle till vĂ„rdcentralen i Trosa. DĂ€r fick jag trĂ€ffa en lĂ€kare som efter nĂ„gra tester tyckte att jag skulle Ă„ka in till akuten i Nyköping. DĂ€r fick jag göra en ct röntgen av huvudet. Det hela tog (förstĂ„s) en massa tid, men det konstaterades iaf att jag inte hade nĂ„gon blödning och att allt sĂ„g normalt ut. En liten hjĂ€rnskakning bara. SĂ„ ett par dagars vila vĂ€ntar nu…

NÀr allt var klart i Nyköpnig skulle vi ta bussen tillbaka till Trosa. Tanken var först att vi skulle stanna pÄ ett vandrarhem dÀr, men inget av dem hade nÄgot ledigt rum. Bussen gick 22.10 och vi var framme i Trossa 1 timme och15min senare. Som skönt var stannade bussen utanför vÄrdcentralen dÀr vi hade vÄra cyklar. Eller David hade pratat med personalen pÄ Älderdomshemmet vid sidan av, sÄ vi fick lÀmna vÄra kÀrror med packning i inne hos dem.
NĂ€r vi kom dit trĂ€ffade vi tvĂ„ jĂ€ttesnĂ€lla nattsköterskor som sa att vi bara skulle sĂ€tta upp tĂ€ltet bakanför sjĂ€lva hemmet. Medan vi gjorde det bjöd de pĂ„ te. Vi hann sen inte mer Ă€n krypa in i tĂ€ltet sĂ„ somnade vi, det var en lĂ„ng dag…

Dag 54: Trosa, 6 km.

Idag cyklade vi ut till Öbolandet till campingen i Trosa. NĂ„got vi lĂ€rt oss av campingar Ă€r, ju lĂ€ngre söderut man kommer desto dyrare blir det och ju mindre faciliteter finns.
PĂ„ campingen trĂ€ffade vi ett trevligt finskt par som vi pratade och drack vin med hela kvĂ€llen 🙂  

 

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *