Sverigerunt, cykeldelen: Dag 69

Dag 69: Bjärred-Stora Hult, 110 km.

Efter att Astrid serverat mig en frukost värdig en skogshuggare var jag redo att ge mig av. Det ska finnas ett cykelspår som går längs västkusten också, men det är inte lika påkostat och utmärkt som det längs ostkusten. På många ställen saknas skyltar så det är inte helt lätt att följa, inte heller blir det lättare av att jag saknar den kartan. Men det får gå ändå. Försöker köra lite på känsla, jag har mao ingen bra karta alls. Jag har den karta som jag fick hos turistinformationen i Trelleborg. Den saknar både orter och vägar. Men med hjälp av snälla människor jag möter längs vägen hittar jag dit jag ska på nåt vänster ändå 🙂

Från Bjärred cyklade jag lite inåt i landet till Löddeköpinge, därifrån styrde jag sedan västerut igen ut mot havet. Jag cyklade sedan med havet direkt på min vänstra sida hela vägen upp till Kulla Gunnarstorp Där jag genade lite över Allerum och Hasslarp till Ängelholm. Det är verkligen jättevacker att cykla så nära havet! Jag hade dock lite problem att finna den rätta vägen i Helsingborg. På min karta finns där bara 3 vägar, i verkligheten är det några fler 😉 För att inte ha samma problem i den i och för sig betydligt mindre staden Ängelholm sökte jag upp turistbyrån där för en karta över staden. Det underlättade kan jag lova! Efter Ängelholm väntade ännu mer äkta kustkörning 🙂 Att vädret har varit strålande gjorde det hela bara ännu bättre! Det har dessutom varit väldigt lättcyklat idag, bara 2 riktiga uppförsbackar. Den ena just innan Glumslöv och den andra just när jag lämnade stadskärnan i Heksingborg.

Jag kan tyvärr inte lägga upp några bilder, det beror på att jag inte har några. Min kamera har bestämt sig för att den inte vill vara med mer, jag hoppas att det bara är batteriet. Ska försöka få tag på ett nytt i Båstad imorgon.
  

Rulla till toppen