Vålåfallet och Blanktjärnarna

Vålåfallet och Blanktjärnarna, Vålådalen

Vackra höstdagar! Älska vackra höstdagar!
Vi började med att gå till Vålåfallet längs sommarleden som går från Vålådalen till Vålåfallet. Jag, David, Vega, Dixie och Alice. Vädret var på vår sida och solen belyste naturen och framhävde alla höstfärger.
När man går till Vålåfallet måste man vada över Lunndörrsån både på vägen dit och tillbaka så klart. Efter några frostnätter är vattnet allt annat än varmt men det gick bra för oss alla fem. Turen från Vålådalen till Vålåfallet är lätt, det är mest platt hela vägen och den går över hed- och myrmarker.

Vid Vålåfallet åt vi lunch innan vi vände tillbaka. Efter att ha vandrat över Lunndörrsån en andra gång genade vi över till ”blanktjärnsrundan”. Tyvärr hann himlen täckas med moln lagom tills vi var framme vid Blanktjärnarna. Men det var vackert där ändå. Det är vackert där.

 

Rulla till toppen