GR20. Dag 6: Refuge de Tighjettu-Hôtel Castel di Vergio

GR20. Dag 6: Refuge de Tighjettu-Hôtel Castel di Vergio
Vi hade en väldigt trevlig kväll igår med högläsning. Det var så himla mysigt. Sitta framför en brasa och lyssna till en bok. 
Dagen bjöd på en fantastisk vacker vandring med bra väder! Efter att ha gått ned några hundra höjdmeter så kom vi in i en tallskog. De maritima tallarna här på Korsika är helt galet vackra! 
Efter att ha gått ned det vi skulle så vände det och vi gick upp till passet Bocca di Fuciale, 1962 möh. Uppe på passet så stannade vi för att luncha. Hela gruppen samlades strax innan passet och därifrån vandrade vi tillsammans genom en dalgång längs med bäcken Golo ned till Castel de Vergio. Jag och Nina stannade på vägen ned för att ta ett dopp i bäcken. Verkligen jättehärligt! När vi gått ned ytterligare ett stycke så var hela gruppen samlad igen och vi mötte en grupp från Korsika. En av dem tyckte att jag uttryckte att jag var hungrig. Då ropade han ut till hela gruppen att samla ihop all deras resterande mat för att ge till oss! 
 
På kvällen så åt jag, Nina, Maxime och Charles samt Stepan på restaurangen. God mat!

Rulla till toppen