28/7-15 Pålholmen-Gåsören, 56 km

28/7-15 Pålholmen-Gåsören, 56 km

Havspaddlarnas blå band: dag 75
Många saker gör mig glad, men ingenting gör mig så glad som att möta fina människor. Familjen som vi mötte på Pålholmen räknas till den kategorin. Henrik flög hem från Skellefteå idag, men som vi inte kommit så långt som vi tänkte pga vädret hade han svårt att komma till flygplatsen. Ett problem som snart löste sig då dessa hjälpsamma människor skjutsade honom dit! 
Vinden lugnade sig under natten och under förmiddagen lade sig sjöhävningen. Som Henrik skulle åka iväg idag så sköt jag även på min start och kom inte igång förrän i 14-tiden. Då var paddelförhållandena nära på perfekta! Endast små vågor och vinden i ryggen! 
Paddlingen upp till Bjuröklubb gick väldigt bra och var vacker. På flera platser fanns stråk av kullersten i vattnet som gick i nordvästlig-sydostlig riktning. Stråk som fåglarna verkade älska och flera av dom hade vackra blommor på sig som lyste i starka färger i solen.
Vid Bjuröklubb NÖ tog jag upp kajaken och letade mig upp till själva Bjuröklubb. Tog en promenad längs trätrallen och läste på om platsens historia innan jag gick ned till caféet och köpte en glass. Sen var jag redo att paddla vidare. Jag är glad att förhållandena var så perfekta när jag paddlade här för jag kan gissa mig till att det är en plats som kan vara besvärlig. Speciellt när vinden kommer från ost. Jag paddlade över Bjuröfjärden till Vånören och vidare till Skallön. Därifrån blev det lite mer öppet igen bort till Gåsören. Det blev en kvällspaddling i jättevackert ljus sista biten dit. Den senaste tiden på hela tiden kom jag iland, klockan 22.45. Men då hade jag också en senare start. 
Jag blev glatt överraskad när jag kom fram och såg att det var ett av kryssarklubbens ställen. Det gamla lotshuset stod öppet och det var som att komma in på en plats där tiden stått stilla! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *