Storulvån-Vålådalen

Med en bil överlastad av hundarna åkte jag imorse ut till Storulvåns fjällstation!

Är fyradagarsledig och det kan inte nyttjas på bättr sätt än att vara ute! Livet levs bäst ute 😉 Både jag och alla hundar var sjukt taggade när vi kom fram och skulle börja turen mot Vålådalen. Förutom mina 3 har jag även med mammas Alice. Alice följde ju även med på vita bandet förra året och verkade överförtjust över att få arbeta och vara på tur igen! Idag har hon fått dra en egen pulka hela dagen, något som kändes otänkbart för ett år sedan…. Alice är lite av en överaktiv individ som man sällan får se med alla fyra tassarna på marken. Då är det inte lätt att göra rätt, speciellt inte om man tycker att dom andra är för sega. Småhundarna låg i riskzonen när Alice satte fart, stod dom i vägen hoppade hon bara över dom med resultatet att dom blev överkörda av hennes pulka. Tre gånger hann hon med att försöka gena förbi Vega idag genom att hoppa över Vegas pulka, resultatet kan ni bara gissa er till…..

vädret var precis så där underbart som det gärna är den här tiden på året under förmiddagen. Himlen och fjällen har en speciell färg så här års som jag verkligen gillar!

Bounty och Yoda var glada och nöjda fram tills att det började blåsa upp under eftermiddagen, i blåst och snöyra hade dom ingen som helst lust att vistas i så istället tog dom snålskjuts med Vega och Alice. Ä

Det finns flera tänkbara vägar att skida från Storulvån till Vålådalen. Jag har tänkt att skida via Gåsenstugorna och Stensdalsstugan. Den vanliga leden från Storulvån går genom Tjallingdalen. Har skidat den nån gång och finner den inte överdrivet tilltalande så istället följde jag leden mot Sylarna och vek av från Endalen innan jag kom fram till gamla Sylen mot Gåsån istället över Ö Endalshöjden. Väldigt vackert! Periodvis blåste det däremot rätt så kallt!

Jag slog läger vid Gåsåns vindskydd. Både jag och hundarna kände oss nöjda där. Så får vi se hur vi gör imorgon. Antingen stannar vi redan vid Gåsenstugorna eller så fortsätter vi till Vålåstugorna. Dagsform och väder får avgöra.

imageimage

image image image image image image image  image image image image image image image image

 

Scroll to Top