Pacific Crest Trail, dag 30

Pacific Crest Trail, dag 30
Bouquet Canyon-Rock Inn: km
PCT mile: detour

30 maj 2016

Vi kliver upp lite tidigare i morse, måste börja gå tidigare för att få mer tid utan gassande sol. Flera små kaninen skuttar runt bland ljungen. Vet inte om det är ungar eller en liten art. Vi befinner oss ovanför en reglerad sjö och ser högre berg i bakgrunden. Vi går upp ca 450 meter. Skönt att få göra det innan solen når oss. Himlen är klarblå. Vi kommer över krönet och landskapet ändrar sig, mer träd, fuktighet, myggor och flugor som stör. Flugorna försöker ideligen att ta sig in i öron, näsa och ögon. Flera av dom bits. Men vi har iaf skugga ibland.

Vi håller ett bra tempo och går till brandstationen i Green Valley där säkert vatten och skugga finns. Vi tar en lång lunch i skuggan och möter en av dom kanadensiska tjejerna som vi åkte till ledstarten med 1 maj. Vi börjar sen gå mot ”Casa de Luna”. Halvvägs blir vi upplockade och får skjuts resten av vägen. Även detta är en hippieplats, alla blir tilldelade varsin hawaiiskjorta vid ankomst. En del röker på, flera dricker öl. Många har varit här i flera dagar bland hängmattor och mängder av mat. Väldigt generösa värdar! Det är memorial day och innan maten hålls en tyst minut. Det bjuds på grillat och olika sallader, gott!!!

Efter ett par timmar tackar vi för oss och får skjuts tillbaka till brandstationen. Leden är avstängd härifrån pga gammal brand. Det blir en omväg för att ta sig tillbaka till leden längs bilväg. Vi går till Lake Huges. Stannar vid bensinstationen och köper lite gott, sitter utanför och pustar ut. Den trevliga ägaren tipsar oss om att bo på Rock Inn, ett känt Harley Davidson ställe. Ska vi fortsätta att gå måste vi gå minst 6 Miles till för att kunna tälta. Klockan hade hunnit bli mycket så det kändes rätt att stanna till. Goda burgare och rum till vettiga priser.

Vi äter middag med andra vandrare. Trevligt!

imageimageimageimageimageimage image image image image image image

Rulla till toppen