Pacific Crest Trail, dag 55

Pacific Crest Trail, dag 55
Bishop-middle Fork Kings river: 19 km
PCT mile: 831.2

24 juni 2016

En hel del liv i huset till långt in på småtimmarna. Som tur är kan jag konsten att sova genom det mesta! På morgonen fixar vi med blogg och lite sånt, äter en lång och god frukost, tar det väldigt lugnt. Vid lunch ska vi lifta tillbaka upp till South Lake.

På vandrarhemmet är The hostel of California är det gemytligt, avslappnad och trevlig stämning.

Vi packar våra ryggsäckar som blir supertunga av all mat, lämnar vandrarhemmet och letar reda på en lämplig plats att lifta från. Vi hinner knappt hålla upp tummen innan en trevlig engelsk musiker stannar och kör oss halvvägs mot South Lake. Vi får höra om världsnyheten ”Brexit” -England ut ur EU. Pratar en hel del om det i bilen. Han säger sig skämmas för att vara engelsman pga detta.

Vi hinner knappt stiga ur bilen förrän nästa skjuts, denna gång fram till målet. En man i 40-årsåldern och hans son är på väg till North Lake. Av ren snällhet skjutsar han oss till South Lake först. Vi har mött så många snälla, trevliga och hjälpsamma människor längs vår vandring.

Vi vandrar tillbaka mot leden. Upp till Bishop pass gick lättare än väntat. Ner mot PCT var det dock jobbigare. Uppe på passet mötte vi Conrad, en man med polskt ursprung som vi sen går ned med resten av vägen. Vi kommer fram till lämplig tältplats när det blivit mörkt. Ser två stora ögon lysa i mörkret, när vi kommer närmre ser vi att det är en hjort.

Skönt att vara tillbaka på PCT igen. Det blev en intensiv handlingsrunda. 36 extra kilometer och 2000 höjdmeter.

image image image image image image image image image image image image image image image image

Rulla till toppen