Pacific Crest Trail, dag 128

Pacific Crest Trail, dag 128
större creek-Sheep Lake: 37 km
PCT mile: 2197.1

5 september 2016

Numera är det ännu mörkt vid kl.6 på morgonen och temperaturen blir allt lägre för varje dag känns det som. Höstens intåg blir allt tydligare, luften klarare och krispigare och allt mer rött och orange i träden. Vi kommer iväg kl. 7 och går på relativt platt terräng dom första 9 km till Panther Creek. Strax innan creeken stöter vi på Trail magic i form av öl till Henriks stora förtjusning.

Skogen vi gick genom var grön och lummig, mycket ormbunkar och mossklädda träd. Efter creeken går det rätt så brant uppför, speciellt dom första 400 höjdmetrarna av 1200.

Fötterna värker. Så konstigt att kängorna blivit så små (läs fötterna stora) som dom passade perfekt i Sierras. Första timmarna går bra, men i takt med att fötterna bli varmare och allt mer svällda känns det sämre och sämre. Hopppas på att dom ska töjas något..

Fortsätter uppåt och blir efter ett tag belönad med vacker utsikt mot Mt. Hood och senare Mt. Adams. Går på efter bästa förmåga, svårare nedåt än uppåt pga fötterna. Tältar vid Sheep Lake son inte är någon sjö som namnet antyder utan en stor och dyig pöl.

Mil kvar till Kanada: 74,3

image imageimage image image image image image image image image imageimage

Rulla till toppen