Pacific Crest Trail, dag 135

Pacific Crest Trail, dag 135
piped spring-Green Pass: 35 km
PCT mile: 2353.4

12 september 2016

Det blev en klar och skitkall natt. Hela ängen som vi tältade på var täckt av frost. Frosten låg kvar på marken en bit in på förmiddagen. Luften är höstigt krispig numera. Det är egentligen bara solen som är varm, var gång som vi kommer in i skuggpartier är det rätt så kyligt.

Pga natt- och morgonkylan blev det en senare start i morse mot vad vi brukar ha. Svårt att ta sig ur sovsäcken och komma igång. En ny vana har infunnit sig, att laga frukosten i absiden och äta den i sittandes i sovsäcken. Mysigt.

Mestadels lätt vandring genom skog och mycket mindre kuperat mot igår, mindre än hälften så många höjdmetrar. Mina fötter protester högljutt, det är svårt att gå på bra trots den lätta terrängen. Det är långt ifrån bara Mona fötter som vuxit en storlek eller två under turen, måtte dom bara återgå till sin vanliga storlek sen….

Vi äter lunch i strålande solsken tillsammans med flera andra vandrare vid Urich Cabin. Hela dagen har det varit klarblå himmel, men som sagt har lufttemperaturen varit kylig. Efter lunch var det glest mellan vattenställena första är efter 8 km och andra 20 km efter det så vi får fylla upp våra flaskor vid första vattnet för att dry-campa (tälta utan tillgång till vattenkälla).

Genom skog är det sällan några vyer, men vid ett par tillfällen fick vi se Mt Rainier. För ett berg!

Just innan Green Pass som vi tältar på går vi igenom fantastiska blåbärssnår med mängder av bär. Stannar och plockar en del och efter att ha satt upp tältet går jag tillbaka och fyller på nolltid en kåsa. Så gott och lyxigt med efterrätt och sen att ha till gröten imorgon bitti!

Mil kvar till Kanada: 49,2

img_4798.jpgimg_4799.jpgimg_4802.jpgimg_4803.jpgimg_4804.jpgimg_4806.jpgimg_4808.jpgimg_4810

Scroll to Top