Pacific Crest Trail, dag 147

Pacific Crest Trail, dag 147
High Bridge (–>Stehekin)-6 Mile Camp: 18 km
PCT mile: 2580.6

24 september 2016

Varmaste natten på länge. Skönt!

Väldigt lugn morgon i väntan på att postkontoret ska öppna. Igår kom vi in i North Cascade National Park, här gäller andra regler vid tältning. Man behöver ett extra tältningstillstånd för varje tältplats man tänkt sig inne i parken då dom alla är kvoterade. Vi går till ”visitor center” (typ som naturum) på morgonen och fixar med det. Är bara ett som behöves då sträckan från High Bridge bara är 17 Miles lång innan vi är ute ur parken igen. Kvinnan bakom disken visar oss en bok med alla däggdjur i Oregon och Washington, roligt att se!

Klockan 12 är jag och MÅNGA andra vandrare på det lilla postkontoret för att hämta ut våra lådor. Kontoret var fyllt från golv till tak med lådor till PCT-vandrare och dom lådor som inte fick plats inne på själva kontoret förvarades på vinden. Bussen tillbaka till leden gick inte förrän kl.14 så det blev en väldigt lugn förmiddag.

Bussen stannade till vid ett bageri på vägen till High Bridge där vi fick 10 min på oss att köpa allt gott som vi önskade. Som en dröm! Vi köpte stora kanelbullar, brownies, en kaffe- och chokladkaka samt några bitar pizza.

Vädret var helt klart över förväntan och mycket varmare mot vad vi räknat med. Shorts och linne-temperatur.

Vi går 18 kilometer till den tältplats vi fått tältningstillståndet för, sista biten gick vi med pannlampa. 5 andra vandrare tältar här, en av dom är en iranier som sköt ett skrämselskott för eventuella björnar på kvällen då vi inte kunde finna vajrarna som var sagt skulle finnas här för att hänga upp mat i.

Väldigt speciell känsla nu bland alla vandrare när slutmålet är så nära.

Mil kvar till Kanada: 12,6

img_5244img_5245img_2199img_2200img_2202img_2203img_2204img_5248img_5252 img_5253 img_5255 img_5256 img_5257

Rulla till toppen