European long distance path E4

Det Europeiska vandringsförbundet har skapat/sammankopplat 12 stycken vandringsleder som genomkorsar Europa. Totalt täcker dessa vandringsleder mer än 55´000 km. Två av dessa går delvis genom Sverige; E1 (som startar på Sicilien och går genom Italien, Schweiz, Tyskland, Danmark och Sverige innan den efter ca 8000 km når Nordkap i Norge) och E6 (som startar i Turkiet och går genom Grekland, Slovenien, Österrike, Tyskland, Danmark och Sverige innan den efter 6300 km kommer fram till Kilpisjärvi i Finland).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/European_long-distance_paths

Från och med idag, den 19 mars ska jag vandra en del av en Europaled, nämligen the European long distance path E4. Hela E4:an är över 10’000 km lång och går genom Cypern, Grekland, Bulgarien, Rumänien, Ungern, Österrike, Tyskland, Schweiz, Frankrike, Spanien och Portugal. Jag ska vandra Cyperndelen som sammankopplar två av öns flygplatser, Larnaka i ena änden av ön och Pafos i den andra. En sträcka på ca 550 km.

Tanken är att jag ska bo i tält hela vägen och det beräknas ta ca 2,5 veckor. Så en kortare långtur helt enkelt längs med kust och över bergskedjan Troodos.

Cypern är ett spännande land fyllt av historia, legender, skönhet och kärlek. Pafos, som jag avsluta turen vid sägs enligt myten, vara den grekiska kärleksgudinnans Afrodites födelseplats och hela staden är med på UNESCO:s världsarvslista.

För att läsa mer om denna tur och få kartor till den kan man kolla här:http://www.justaboutcyprus.com/Downloads/E4_ENGLISH_lrg.pdf

inför denna tur har jag torkat nästan all mat jag kommer att behöva. Att torka mat är väldigt roligt och resultatet blir i regel lyckat! Så det kan jag varmt rekommendera att göra 🙂 bl.a. så har jag torkat en linsgryta, fetaost, chili, currypasta, sötpotatis, wokgrönsaker, broccoli, kikärtor, kidneybönor, paprika och morötter till denna tur.

 

 

Scroll to Top