Karpaterna, Dag 65

Karpaterna

Dag 65: Ladauti-Întorsura Buzăului

6 september 2017

Jag har funderat mycket kring Leia och Tolstoj. Men ännu mer har jag känt. Tycker verkligen om dessa vovvar och jag tror att dom gillar mig med. Vi blir allt mer sammansvetsade. Men jag har kommit till ett läge där jag insett att det bästa för dom inte är att vandra resten av vägen med mig. Deras fysisk är inte på den nivån och bergen kommer att bli allt mer krävande. Igår kväll tog jag därför kontakt med en fd arbetskollega som kommer från Rumänien. Hon har hjälpt mig att leta efter ett pensionat som jag kan ha hundarna på ett par veckor medan jag går klart.

Så under vandringen på morgonen ringde jag det numret hon gav mig. Dom kunde inte ta hand om mina hundar men dom gav mig numret till en kvinna som dom trodde kunde. Strax innan Întorsura Buzăului pratade jag med henne och hon lovade att ta hand om mina hundar på bästa sätt. Det var bara ett problem, hon håller till i Brasov. Men imorgon kunde hon komma. Samtidigt som jag pratade med henne började en bonde och hans två barn att börja prata med Stepan. Utan att vi sagt något om hundarna så frågade dom om vi ville ha skjuts någonstans. Det hela slutade med att vi åkte bak i deras del tillsammans med hundarna till Brasov 🙂 men först blev vi hembjudna till deras gård på en riktig festmåltid. Så trevliga människor!

I Brasov fick vi vänta i 6 timmar på Delia då hon var upptagen med möten. Skönt för hundarna efter deras första biltur. Leia dreglade kopiöst mycket och Tolstoj kräktes efter halva vägen. Men verkade lugn. Båda två låg snällt hela vägen.

Medan jag går klart så kommer båda hundarna att bli kastrerade/steriliserade. Det kändes tryggt att lämna hundarna till Delia. Hon har också ett shelter med närmare 150 (!) hundar. Leia och Tolstoj kommer inte att vara där utan på ett pensionat.

Helt slut kom vi sen fram till ett hotell att sova på för natten.

Rulla till toppen