Karpaterna, Dag 70

Karpaterna

Dag 70: Buşteni-V. Gaura

11 september 2017

Fortfarande seg i kroppen lämnade jag Buşteni. Stigningen upp till Cabana Caraiman gick först brant uppför genom skog och sedan om möjligt ännu brantare i hög alpin terräng. På flera platser fanns vajer att hålla i som hjälp att dra sig upp med.

Segheten och tröttheten var som bortglömd framme vid Cabana Caraiman. Som alltid iofs när man tagit sig upp för den backe man ska. Tältet var totalt genomblött i morse när vi skulle packa samman så jag passade på att slå upp det medan vi lunchade. Själva cabanan var stängd så det blev inga extra lyxigheter. Jag gjorde däremot ett enormt misstag här. Jag hade köpt vegetarisk pastej dagen innan som jag hade på min lunchsmörgås. Det skulle jag inte ha gjort. Drabbades av matförgiftning, vilket är anledningen till att detta inlägg blir väldigt kort trots en naturmässigt helt fantastisk dag.

Vi gick vidare mot Cabana Babele, vilken även den var stängd. Möter väldigt mycket människor som vandrar omkring efter att ha åkt kabinbana upp. Ungefär här börjar jag att må illa. Ett illamående som tilltar i takt med att vi närmar oss Cabana Omul, 2507 möh. Den cabanan var öppen och jag köper en coca-Cola i hopp om att den ska ta bort mitt illamående. Det hjälpte inte. Vi går vidare men kommer inte långt förrän jag börjar att kräkas. Spyr sen mer eller mindre nonstop i 3 timmar. Får därför bivackera vid Saua Hornurilor, 2311 möh. (Det råder tältningsförbud i Bucegi-bergen). Med jämna mellanrum får jag slänga mig ut från tältet för att kräkas ännu mer.. efter några timmar kommer vi fram till att vi måste flytta tältet. Det blåste för mycket. På svaga och skakiga ben gick jag ner mot V. Gaura. Där vi hittade en lämplig tältplats. Somnade nästan bums när vi fått tältet på plats. Helt utslagen.

Rulla till toppen