European Long Distance Path E4 Kreta,dag 4

Dag 4: olivodlingarna ovanför Vasiliki-liten kyrka 7 km innan Selakano, 33 km

Vaknade på ett helt platt liggunderlag. Lyckas inte heller hitta hålet då jag inte har något vatten att avvara till det. Men men. Dag 4 på vandringen har varit väldigt bra. Tycker att kroppen i regel brukar kännas bra just dag 4.
Vi följde en väg som påminde lite om vägen upp till Bamses farmors hus. Den snirklade sig fram och tillbaka tills jag helt tappade känslan för dom olika väderstrecken.
 
Efter att ha gått upp till 600 möh började vandringen ned mot Prina. Jag stannade till vid Panagiaklostret mest för att det fanns en kran vid grinden, för in till klosterområdet kommer man inte. Samma procedur som alltid vid kranen. 
 
Nere i Prina stannade jag till på tavernan i Prina och insåg att guideboken lurat mig något då det stod ”town” och detta var en mindre by. Alltså inga möjligheter till att köpa mat. Åt därför på tavernan och passade samtidigt på att ladda upp telefon och pannlampa. 
 
Efter en över två timmar lång paus gick vi vidare i tryckande hetta. Åska började mullra på avstånd men nådde aldrig oss. Som tur var började moln så småningom att täcka solen så att det blev lättare att gå uppåt. Vi vandrade på genom ett vackert landskap ofta tallbeklätt som ofta bjöd på fina vyer. 
 
Getterna vi möter är otaliga. Andra vandrare få. 
 
Tältar intill en liten kyrka i natt. Småkyrkor finns verkligen lite överallt här på ön! 
Rulla till toppen