Havspaddlarnas blå band, dag 45

Havspaddlarnas blå band, dag 45

Härnösand-Storviken, Norra Ulvön, 66 km
Lämnade Härnösand på ett helt stilla vatten. Paddlade upp till Hemsön och paddlade på dess insida. Men visst är det konstigt att det känns tyngre att paddla på helt stilla vatten mot i lätt motvind? Vattnet upplever jag som mycket tjockare att ta sig fram genom när det är stilla.
När jag skulle över Storfjärden blåste det upp. Nordlig vind som byggde upp en del sjö. När jag paddlade över Storfjärden såg jag Höga kusten bron och sen blev landskapet bara vackrare och vackrare. Höga kusten är nog min absoluta favoritsträcka längs svenska kusten. Alla dessa vackra öar!
Jag tog lunch mitt på Valkallens östra sida. Tänkte att jag skulle vänta ut vinden lite. Det var nog ett bra dag för medan jag åt så lade sig vinden och resten av dagen blev stilla.
Här har öarna helt andra färger. Alla kläs i röda stenar som lös upp vackert i solskenet! Kändes så lyxigt att ha all denna vackerhet helt för mig själv. Mötte inte en endaste båt på hela dagen bortsett från färjan som går över till Hemsön.
Jag paddlade och verkligen njöt hela vägen till norra delen av Norra Ulvön. Sista timmarna i bara underställs tröja då det blev för varmt med jacka. Helt ljuvligt!
Rulla till toppen