Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 10

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 10
Tärsören-Nyvarpet, 41 km
Vinden mojnade under natten och vände mot nord. Prognosen lovade några få sekundmeter. Verkligheten var lite mer än så. Men det gick smidigt (och snabbt) att ta sig över till Assarskäret. Paddlade till Storströmsbron. Paddlade under den, vidare genom ett rör och möttes av.. totalstopp! Där är det igenbommat med en cykelbana.. Det var strömt I tunneln och svårt att ta sig tillbaka.. strulade på länge där innan jag tog mig tillbaka och kunde paddla runt Vikarholmen istället.
Hela vägen till Ådöskatan var mer eller rakt västerut. Vinden och vågorna kom från sidan. Men det är rätt så skyddat där så det var inga större konstigheter. Söderut sen gick det bra. Till en början.. Fram till Torsön var det inga konstigheter men strax efter jag paddlat förbi på dess insida började det att blåsa hårdare och vågorna växte sig snabbt större. Kajaken började att surfa på flera av dom och andra vågor sköljde över mig och kajaken. Vissa så höga att dom gick över mitt huvud. Så bara ett att göra paddla till land. Gick i land på sandstranden vid Nyvarpet. Fick en lång surfning på en våg in dit. Det där med att surfa får jag träna på.. inte alls så lätt som man kan tro. Min tanke var att jag skulle sitta och avvakta där tills vinden mojnade. Det gjorde den inte på hela eftermiddagen eller kvällen så jag blev kvar. Träffade fantastiska Guy och Margareta som skämde bort mig med god mat, lät mig sova i deras gäststuga och nyttja deras dusch.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Önskar du följa med på tur lite längre? 

Rulla till toppen