Långfärdspaddling, dag 108

Långfärdspaddling, dag 108
pelēkā kāpa-Pāvilosta, 50 km
Jag tog lite av en sovmorgon i morse. Eller jag sov inte längre, men jag startade senare. Igår när vi ramlade i vattnet var det mycket som blev blött. Ville ge det en chans att torka lite grann. Sen har det sista tiden varit väldigt fuktigt nattetid. Alla nätter på sandstränder har förvandlat tältet till en egen privat strand. Så även det fick passa på att torka helt idag för att sedan tömmas på sand.
Efter att ha packat samman allt gjorde jag, som kommer få bli min nya vana, som igår och stoppade ner Bounty under kapellet. Det är tur att hon är så van att vara längst ner i sovsäcken eller under täcket att han inte verkar bry sig att det blir mörkt. Tvärtom verkar hon tycka att det är lite mysigt. Nu var det lätt att ta sig ut genom dom brytande vågorna. Flera bröt över mig så att jag fick en dusch. Men det var inga konstigheter. Så snart vi kom till rundare vågor kunde jag lyfta ut Bounty från sittbrunnen och hon kunde sätta sig i korgen istället.
Att orientera här är det lättaste man kan göra. Eller att komma rätt här är det lättaste. Mil efter mil med sandstrand att följa. Inga vikar eller bukter. Som en lång raksträcka.
Vi paddlade på till ett ställe som var populärt bland skärmflygare och påminde lite om området kring ale stenar i Skåne. Från den tvära kanten hoppade flygarna ut. Bounty kollade skeptiskt på dom. Speciellt på den som måste ha varit en nybörjare och nästan kraschade rätt in i oss. Att ta sig ut från stranden och fortsätta paddla var som tidigare dagar bökigt. Gjorde som i morse och stoppade B i sittbrunnen under kapellet. Det var så tungt att trycka ut sig i vattnet och kämpa sig genom dom aggressiva vågorna innan vi kom fram till rundare och snällare vågor.
Det kändes skönt att kunna paddla in till hamnen i Pāvilosta. Där låg vattnet helt stilla. En landstigning blir inte lättare än så. Hade en härlig kväll i hamnen. Passade på att duscha och tog det väldigt lugnt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *