Cykel mot svarta havet dag 42

Cykel mot svarta havet dag 42

Dormagen-Unkel, 84 km
Vaknade till en vacker dag! Solen gör mig så glad! Inte bara mig, hundarna med! Och hade en vacker cykelväg att följa. 
Ju närmare Köln jag kom desto svårare var det att ta sig fram med hundkajakcykelcirkusen. Det berodde framför allt att man i den här staden hade bestämt sig för att sätta väghinder vid ungefär varenda cykelväg. Väghinder av den typ som absolut inte går att passera med en kajak även när jag plockar bort den från cykeln. Att korsa Rhen visade sig bli en nära på omöjlighet. Tog mig inte över första bron pga dessa väghinder. Vid nästa plats var vägen avstängd. Tog mig inte upp på nästa bro pga väghinder och sen skulle jag enligt Google Maps ta en färja. Den visade sig gå bara på somrarna och för varje gång jag inte kunde ta mig över lades ca 5 km till min tänkte väg. Jag hade hoppats på en lite kortare dag till Unkel där jag skulle bo på kajakklubben. Men blev mer och mer osäker på om jag ens skulle ta mig hela vägen fram idag. 
I Köln dök även ett nytt problem upp i form av en eker som gick av. Cyklade till en verkstad. Mannen som hade den hade tyvärr inte tid att hjälpa mig att fixa det, men han skickade med ett gäng ekrar. Så nu har jag iaf materialet och måste bara fixa problemet! 
En annan sak som hände i Köln var att jag mötte en man på cykel på cykelbanan. Han halkade omkull på sin cykel precis framför mig och blev skogstokig. Han tyckte visst att det var mitt fel att han ramlade. En annan man som fanns på plats på cykelbanan lugnade honom och talade honom till rätta och sa att polisen inte hade något med saken att göra. Att felet inte var mitt att han halkade omkull på löv. 
I Köln mötte jag en dansk cyklist även han påväg till Istanbul. Men han skulle ta vägen förbi Spanien först. Han hade tältar i natt längs gång och cykelbanan som går längs Rhen i centrala Köln. Han hade frågat några på en pub igår som han besökte och svaret han fått där var att det är säkert att tälta där. 
I wesseling mötte jag en kvinna vid en avstängd cykelväg och frågade henne om råd angående vägval. Fick superbra hjälp om hur jag skulle göra och vilken väg jag skulle ta för att komma dit! Så jäkla bra! Så det blev färjan över till Mondorf. Så skönt att slippa cykla genom Bonn utan på andra sidan av floden! 
Nu började det gå bra med fina och breda cykelvägar. Kl. 19 kom jag fram till Unkels kajakklubb och välkomnades av Udo. Satt sen och pratade med honom hela kvällen. Han berättade och visade bilder på olika paddlare som passerat här under åren. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *