Cykel mot svarta havet dag 49

Cykel mot svarta havet dag 49
Würms-Nufringen, 43 km
Vi startade dagens cykling i ett lätt duggregn. Jag blev tipsad om att inte följa cykelvägen till att börja med då den skulle gå brant nedför och istället följa den vanliga vägen. Det gjorde jag och allt gick bra tills det var dags att återvända till cykelleden. Då skulle vi korsa ån Würm. Över en blöt träbro.. swosh sa det så låg jag där på marken. Det gick som tur var bra. Några blåmärken och skrapsår, men annars bra. 
Sen fortsatte backcyklandet. Det kändes stundtals som det gick upp, upp, upp, upp. Sen ner lite innan det vände och gick brant uppför idag. Jag har dock haft lite färre tvärbranter idag mot igår med desto fler slakmotor. 
Det flöt på rätt så bra, långsamt men bra, till Weil der Stadt. Då kom turens nästa stora problem… Ett av kärrans hjul vek sig. Knäcktes liksom på mitten. Och jag blev orörlig. Som tur var kom två killar och hjälpte mig. Det hände utanför den bilfirman som dom jobbade på. Dom sa att jag fick parkera allt där och visade var närmaste cykelverkstad låg. Jag hade tur! Bara en kilometer bort. Så jag skruvade lös det trasiga hjulet och gick dit. En dryg timme senare hade jag en ny fälg. Ekrar och hjulaxel var det inget fel på. Måtte detta hålla lite längre. Hjulet som gick sönder var det swom jag köpte i Worms häromdagen…
Jag mötte en supertrevlig äldre farbror precis innan Gärtringen. Vi slog följe några kilometer och han lotsade mig genom samhället (samt stoppade trafiken så att jag kunde korsa dom vägar som skulle korsas). Han skulle inte fullt så långt egentligen, men han ville försäkra sig om att jag hamnade på rätt cykelväg mot Herrenberg. Så gulligt av honom!
Strax efter Nufringen gav jag upp cyklingen för dagen då det började att regna. Först ett lätt duggregn som övergick till ett kraftigt regn just som jag och hundarna kom in i tältet. Hittade en dold plats intill cykelvägen. Hoppas att den är tillräckligt dold! Vill inte ut till regnet.
På kvällen kom ett vildsvin förbi utanför tältet och skrämde mig. Jag tycker även att det känns jobbigt varje gång jag hör röster. Även fast dom är på avstånd. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *