Cykel mot svarta havet dag 63

Cykel mot svarta havet dag 63

Hößgang-Thallern, 93 km  

Fick ett lite jobbigt uppvaknande idag. Vaknar av att hundarna tokskäller och hör en mansröst utanför tältet när det ännu är mörkt ute. Det får paniken att infinna sig. Det visade sig sen att det var en fiskare som stod och pratade i telefonen samtidigt som han fiskade i minisjön intill tältet. Det tog sen sin lilla tid att återfå lugnet. I samma minisjö såg jag förresten en bäver simma runt i igår kväll när hämtade vatten till hundarna.
Vi klev sen upp till en klar och kall dag. Det tog rätt så lång stund innan solen hittade fram till oss som vi till en början befann oss i en dalgång. Men vackert var det! Väldigt vackert. Alla tre har vi kläder på oss, så vi höll värmen. 
Jag hade hoppats på en lättsam cykeldag idag. Så blev det inte. Redan under förmiddagen blåste det upp och motvinden var tung att cykla i. Stundtals kändes det som att jag satt på en sån motionscykel utan att ta mig framåt hur mycket jag än trampade. Så när jag fick chansen cyklade jag över till andra sidan av Donau igen för att förhoppningsvis få mer lä där. Det jag fick istället var väldigt många avstängda delar av vägen. 18 stycken räknade jag det till. Sen skadade jag mitt vänstra pekfinger på ett av dom ställena. I slutet av en smal cykelbana satt en skylt om att den var avstängd. Kajaken är 5,2 lång. Hela ekipaget är alltså långt och att vända går liksom inte då. Att backa långt är supersvårt med. Började att backa. Kom till en öppning i häcken och tänkte att om jag backar in bakänden där så kan jag vända. Såg inte att det var en tvärbrant. Superkort förvisso. Det gjorde hursomhelst att det ryckte till och mitt pekfinger kom i kläm och blodet började bokstavligen att spruta. Jag skrek ut min frustration och smärta precis samtidigt som en kvinna kom runt hörnet.. samma kvinna dök upp igen lite senare i sin bil tillsammans med sin man med sårtvätt och omläggning. Det är tur att det finns så många fina människor! 
Min lift går från Budapest på fredag morgon. Det har gjort att jag idag känt mig extra angelägen om att ta mig framåt till en plats där jag kan lämna cykel och kajak över jul och nyår. Som det gick så tungt i motvinden på dagen bestämde jag mig för att cykla ett par timmar i mörkret, från 17-19. Som jag är glad för det beslutet! Världen ser så annorlunda ut i mörkret och ikväll var det inte ens helt mörkt. Fullmånen lyste upp landskapet så att jag kunde cykla utan pannlampa! Det var helt magiskt. Sen är det vackert med alla ljus som människor satt upp på sina hus nu. Stämningsfullt! Samt alla slotten som är vackert upplysta. Hade en underbar kväll på cykeln! Med mindre vind dessutom!

Rulla till toppen