Fjällfararnas vita band, dag 8: Bottnen-Jänsmässholmen, 35 km

Fjällfararnas vita band, dag 8: Bottnen-Jänsmässholmen, 35 km

Prognosen lovade blåsigare väder samt nederbörd. Massor med snö yrdes upp i dom starkaste byarna medan vi packade ihop våra grejer. Hundarna åt riktigt bra till både middag igår och frukost idag. Känns så jäkla bra! Jag och Kicki bjöds på en enorm frukost av Karl-Erik och Elsie med allt som man kunde önska sig och lite till. Sen fick vi med oss en superstor påse med bullar att ha på färden. Fina människor som ger värme i själen.

Det blåste och snön yrde när vi lämnade Bottnen. Följde vägen mot Åkroken några kilometer innan vi vek av ut mot leden igen. Bitvis var den tungåkt då den drivit igen. Men färden genom skogen längs Kälapannbäcken var helt trolsk. Snön på träden förvandlar världen till en magisk plats!

Över Oldsjön blåste det på bra. Snö som driver är väldigt vackert att titta på. Lite jobbigare att vistas i. På andra sidan sjön mötte vi upp Ida. En väldigt kär vän till mig. Hon och hennes hund Ninja skidade sen med oss till Jänsmässholmen.

Jag hade gruvat mig lite för backen upp från Olden mot Oldflon hade jag det så jäkla jobbigt i förra året med snö som klabbade under skidorna. I år gick det hur bra som helst! Hundarna kämpade på så jäkla bra.

Väl uppe belönades vi av sol som värmde. Så jäkla skönt! Vi lunchade både två- och fyrbenta och njöt av vackerheten som omgav oss innan vi körde/skidade på sista biten till Jänsmässholmen.

På Jänsmässholmen lyxar vi med bastu och god mat tillsammans med Ida och hennes mamma. Så jäkla trevligt!

Scroll to Top