Fjällfararnas vita band, dag 41: Árbujávri -Vuoskojaure, 77 km

Att dela tält med hundarna är så jäkla mysigt och det är så fint att se hur bra dom trivs i tältet. Att se nöjda hundar värmer hela hjärtat! Och att vakna till en underbart vacker morgon värmer hela själen! Blå himmel och vackra vyer, då är det lätt att njuta även fast vinden varit isande kall! Tur att det finns varma kläder. 

Efter att ha packat samman alla prylar och lekt en stund så började vi turen uppför. Ca 300 höjdmeter startade vi med. Jag sprang bredvid släden. Fungerade jättebra! Så skönt att spåren är hårda nu. Många skotrar verkar ha passerat här sen vi körda samma backe med för några dagar sedan. 

Måste säga samma sak än. Fyttiracken för dom vackra vyerna idag. Vi har stornjutit! 

Vid Vuolimus Rávdujaure började det gå uppför igen. Här bar snön mycket sämre så det var betydligt mycket jobbigare att ta sig uppför innan det gick utför till Råstojaure.

Från Råstojaure gick det sen relativt lätt hela vägen till Kamasjaure. Vid vindskyddet mötte jag en stor guidad skotergrupp som var på väg till röset. 

Som det skulle blåsa en del under natten enligt prognos så bestämde jag mig för att ta mig till Vuoskojaure. 

Vid bron över Vuoskujoki trampade jag till en tältplats. Här var snön gelet lös så skönt att ha snöskor att använda sig av! Hundarna tyckte att det var mysigt att komma in i tältet igen. 

Rulla till toppen