Här hittar du en överblick över mina tidigare turer. Det finns även länkar till bloggen, där du hittar alla inlägg för respektive tur.
Hundkajakcykelcirkusen – Europa (2019/20)
6098 km och 113 dagar.
Paddelturen fortsatte på cykel med kajaken på släp från Litauen med siktet inställt på Svarta havet. Efter ett överfall som gav fysiska skador fick turen starta om från Stockholm.
Cyklade ner till Tyskland till Donaus start. Följde Donau till Svarta havet och sen ner till Istanbul.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.
Havspaddlarnas Blå Band (2019)
Paddling
Havspaddlarnas blåa band, havspaddlarnas blåvita band och Estlands, Lettlands och Litauens kuster.
4519 km och 111 dagar.
Från Svinesundsbron längs hela svenska kusten, vidare över till Finland. Finlands kust till ryska gränsen, tillbaka till Vasa och sen paddling över till Estland. Vidare söderut till gränsen mellan Litauen och Kaliningrad.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.
Fjällfararnas Vita Band (2019)
Vita bandet.
1354 km och 60 dagar
Från Treriksröset i norr till Grövelsjön i Dalarna tillsammans med Vega, Bounty och Peak.
Turen startade i kallaste vintern där tempen många dagar låg på under -30 grader. Skidade in början av våren.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.
GR221 Dry Stone Route – Mallorca (2018)
GR221 på Mallorca, 7 dagar och 140 km.
”Dry Stone Route” är en fin och vacker vandringsled genom bergen Tramuntana på Mallorca.
Tandemcykling för en levande landsbygd (2018)
2018 cyklade Lina Hallebratt tillsammans med Kurt Folkesson och Bounty till Stockholm för en levande landsbygd. Kurt är 79 år och blind. Men det hindrar inte honom att cykla nästan 50 mil från Östersund till Stockholm på en tandemcykel!
Flera artiklar om turen kan du läsa här.
The Dingle Way – Irland (2018)
The Dingel way är en 180 km lång vandring runt halvön Dingle i Count Kerry, Irland. Man börjar och slutar i byn Tralee. 7 dagar vandring i ett magiskt och växlande landskap som taget ur en saga.
Utan omvägar blir turen runt 160 km lång.
St Olavsleden (2018)
28 dagar och 580 km lång pilgrimsvandring mellan Sundsvall och Trondheim. Officiellt sett så startar denna vandring i Selånger. Men vi valde att istället göra turen lite längre och starta vid Sundsvalls tågstation.
Hade den stora glädjen att få vandra denna sträcka med gamla och nyfunna vänner. Där några gick med hela vägen, andra delar av den. Hundarna Vega, Bounty, Leia och Bosse var också med.
Blev ett fint sätt att upptäcka delar av mitt älskade Jämtland. Leden är en blandning av stigar och vägar och tar en genom kulturlandskap och samhällen, genom skogar, längs Indalsälven och sjöar, över fjäll och tar en till flertalet historiska platser.
European Long Distance path E4 – Kreta (2018)
21 dagar och 320 km längs European Long Distance path E4 över Kreta.
2017 påbörjade jag ett projekt, nämligen att vandra hela European Long Distance Path E4 i etapper. 2017 vandrade jag första etappen som går över Cypern. I år fortsatte jag på den andra etappen. Den går 320 km över Kreta, från Kato Zakros i öst till Kastelli-Kissamos i väst.
Kreta är så mycket mer än ett charterparadis, Kreta bjuder på en helt fantastisk miljö och leden växlar mellan att gå längs stränder, genom urbaniserade områden, blomstrande ängar, små pittoreska bergsbyar, skogar och över karga berg.
Alla blogginlägg från European Long Distance path E4 hittar du här.
Cape Wrath Trail och West Highland Way (2017)
19 dagar och 520 km över de skotska högländerna.
Från Cape Wrath i norr till Glasgow i söder. Guideboken för Cape Wrath Trail hälsade oss välkomna till ”a world och boggy pain” stora sträckor av leden stämde det, men det vägdes upp av det vackra landskapet.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.
Cesta Hrdinov SNP & Karpaterna (2017)
84 dagar vandring över bergskedjan Karpaterna genom länderna Slovakien, Tjeckien, Polen, Ukraina och Rumänien. Spännande människomöten, en resa tillbaka i tiden och flera möten med vilda djur.
Från slottet Devin intill floden Donau utanför Bratislava, Slovakien längs leden Cesta Hrdinov SNP till treriksröset mellan Slovakien, Polen och Ukraina sen längs vägar, herdestigar och oledat, ner till ”järngrinden” Vid Donau-ravinen mellan Serbien och Rumänien.
Blogginläggen från turen hittar du här.
European Long Distance path E4 – Cypern (2017)
16 dagar och 550 km längs European Long Distance path E4 över Cypern.
Det Europeiska vandringsförbundet har skapat/sammankopplat 12 stycken vandringsleder som genomkorsar Europa. Totalt täcker dessa vandringsleder mer än 55000 km. Två av dessa går delvis genom Sverige; E1 (som startar på Sicilien och går genom Italien, Schweiz, Tyskland, Danmark och Sverige innan den efter ca 8000 km når Nordkap i Norge) och E6 (som startar i Turkiet och går genom Grekland, Slovenien, Österrike, Tyskland, Danmark och Sverige innan den efter 6300 km kommer fram till Kilpisjärvi i Finland).
Jag har vandrat en del av en Europaled, nämligen the European long distance path 4. Hela E4:an är över 10000 km lång och går genom Cypern, Grekland, Bulgarien, Rumänien, Ungern, Österrike, Tyskland, Schweiz, Frankrike, Spanien och Portugal. Cyperndelen av E4:an sammankopplar två av öns flygplatser, Larnaka i ena änden av ön och Pafos i den andra. En relativt lättvandrat sträcka på ca 550 km. Leden växlar mellan att gå längs stränder, genom urbaniserade områden, blomstrande ängar, små pittoreska bergsbyar, skogar och över berg.
Alla blogginlägg från European Long Distance path E4 hittar du här.
Pacific Crest Trail (2016)
150 dagar och 4346 kilometer längs PCT,
en vandringsled i västra USA, öster om Stillahavskusten. Från mexikanska gränsen genom Kalifornien, Oregon och Washington, ända upp till Kanada. Leden bjuder på allt från öken, djupa skogar, höga berg och vulkaniska toppar.
Alla blogginlägg för turen hittar du här.
Trippelbandet (2015)
5318 km och tre band i ett.
Turen startades med fjällfararnas vita band från Treriksröset till Grövelsjön på skidor, 69 dagar och 1524 km.
Nästa band på tur blev havspaddlarnas blå band. Paddlingen gick längs med den svenska kusten i en kajak från Svinesund till Haparanda, 80 dagar och 2420 km. Då det var så himla härligt att paddla fortsatte turen vidare till Vasa, 463 km på 9 dagar.
Trippelbandet avslutades med fjällfararnas gröna band från Treriksröset till Grövelsjön, 66 dagar och 1374 km till fots.
För denna prestation fick Lina utmärkelsen Årets Äventyrare.
Alla blogginlägg för turen hittar du här.
Via Alpina (2014)
En alpvandring genom Italien, Slovenien, Österrike, Tyskland, Schweiz, Liechtenstein, Frankrike, Monaco från Trieste i Nordöstra Italien till Monaco tillsammans med Vega och Bounty.
Det blev en tur på 151 dagar, 270 mil och totalt 180 000 höjdmeter.
För denna turen blev Lina nominerad till Årets Äventyrare 2014.
Alla blogginlägg för turen hittar du här.
GR20 Korsika (2014)
En av Europas tuffaste långvandringsled från norr till syd över Korsika. 180 km, 14 dagar tillsammans med Vega och Bounty.
Alla blogginlägg för turen hittar du här.
Cykel genom Europa (2014)
Tillsammans med Vega och Bounty cyklade jag 200 mil genom Frankrike, Belgien och Nederländerna på 20 dagar hösten 2014.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.
Haute Route Pyrenees (2013)
48 dagar, 1000 km, 47000 höjdmeter på den högsta vandringsbara delen av Pyrenéerna från Atlanten till Medelhavet genom Frankrike, Spanien, Andorra.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.
Santiago de Compostela (2013)
Jag, Vega och Yoda gick pilgrimsvandringen Camino de Santiago från St Jean Pied de Port på franskspanska gränsen till Santiago de Compostela. Ca 80 mil och 34 dagar.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.
Sverige runt (2012)
Turen startade med Vita bandet på skidor och pulka tillsammans med Vega. 1488 km och 97 dagar från Grövelsjön-Treriksröset. Än har ingen lyckats skida Fjällfararnas vita band långsammare än jag
Efter det fortsatte turen på cykel från Treriksröset-Grövelsjön längs Sveriges ytterkanter, vilket gav ytterligare 4081 km och 83 dagar.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.
Lofoten-Jämtland (2011)
Läsåren 08/09 och 09/10 läste jag till fjälledere på Åredalens folkhögskola (Hållands folkhögskola). Mitt tredje och sista år på folkhögskola var 10/11, då läste jag en fjell og bre uppe i Lofoten. Sommaren efter vårterminen stannade jag kvar i Lofoten där jag förutom arbetade gick väldigt mycket på tur. Över 60 toppar hann jag gå upp på den sommaren. Under en av dessa toppturer kom helt plötsligt en snilleblixt till mig. En blixt som sa att jag skulle cykla hem från Lofoten.
Det blev den första cykelturen för mig någonsin. Mellan den 28 augusti och 24 september 2011 cyklade jag 1319 kilometer från Kabelvåg i Lofoten hem
till Trångsviken, Jämtland.
Med mig på turen hade jag min fyrfotade älskade vän Vega. Att ha med sig en hund på cykeltur gav några extra utmaningar. Vega växlade mellan att springa bredvid cykeln och sitta i en cykelvagn. Vi stannade till och besteg alla dom sju topparna som utgör de syv söstre. (Det är alltså en septubel topp). 30 km, 15 timmar och 3500 höjdmeter.
Alla blogginlägg från turen hittar du här.