Dag 17, Regn, regn, regn

Idag vaknade vi till regn, inte lite regn utan mycket regn. Detta regn har hållit i sig precis hela dagen, har inte haft uppehåll en minut. Under ca 15 kilometer hade jag dessutom STARK motvind. Som tur var mojnade vinden iaf, alltid något att glädja sig åt!

Trots det dåliga vädret har jag idag slagit ”distansrekord” i förflyttning, jag började dagen med att cykla varvet runt Leka = 35 kilometer. Det dåliga vädret visade inte direkt upp ön från sin rätta sida. Jag måste helt klart åka tillbaka till Leka för att få en bättre titt på allt, trots att det är en relativt liten ö, finns det jättemycket att se! 🙂 Både kultur- och naturmässigt. Mest känt är Leka kanske för det så kallade örnerovet som hände på 30-talet, en 3,5 år gammal flicka blev då tagen och iväg flugen av en örn. Spännande bergarter kan också skådas, jättespeciella färger är det på några av bergen vilket gör att det påminner om en westernfilm!

Efter rundturen på Leka, packade jag ihop mitt läger och cyklade bort till färjan, tog färjan över och fick cykla tillbaka 15 kilometer (motvind….) på väg 771. Sen när jag kom till Bogen vek jag av mot Kolvereid, och vilka uppförsbackar det var däremellan! Över milen långa. Men efter uppförsbackar väntar nedförsbackar intalar jag mig medan jag går uppöver. Passerade Kolvereid och cyklade till färjeläget i Hoflesja, tog där färjan över till Lund. Här i Lund har jag slagit upp mitt tält och fick trådlöst internet med på köpet! Trevligt 🙂

Från Leka har jag cyklat 72,5 kilometer, totalt cyklat idag är alltså 105,5 kilometer.

Vega har fått sitta i kärran i stort sett hela dagen, tungt när det går uppför. Men jag tror inte hennes fötter är redo att belastas än, bäst att ta det säkra före det osäkra! De ser däremot fina ut nu, dem blir finare och finare för var dag som går!

Det är slitsamt med dåligt väder, tar bra på humöret och motivationen. Gäller att ha små delmål och många bra belöningar. För min del är det oftast choklad, men just idag var det vindruvor 🙂

Det påstås att skitvädret ska hålla i sig till helgen, då utlovas sol. Hoppas på det! Hur som helst ska jag ”bara” cykla ca 50 kilometer imorgon till Namsos, där hoppas jag på en natt inomhus.

ön Leka, karta över Leka

Jag ska inte påstå att det är typiskt mig att glömma kameran. Men just idag när jag cyklade runt Leka låg den kvar i tältet… Men här är iaf en bild på ön från turistinformationen golv 😀

fjälltoppar

Samma toppar som igår, men med annat väder.

fåglar, mörk himmel
 Många små fåglar som flög över mig på en mörk himmel
liggande skeppsvrak

Kanske denna bild kan symbolisera dagen. Eller kanske inte, har varit vid relativt gott mod trots det skitväder som varit.

blöt karta

 regn, regn, regn
Lina Hallebratt
Håller humöret uppe 😉

2 reaktioner på ”Dag 17, Regn, regn, regn”

  1. Lina tur att du håller humöret uppe skitregn kan verkligen ta på krafterna. Skönt att Vegas tassar läker. Hoppas snart att solen tittar fram. Kram mamma.

  2. Du är strong Du..vilka dagsetapper….Hoppas verkligen ni snart får fint väder…..vad härligt med cykelkärran till Vega… Ha det riktigt riktigt gott framöver. Kram ifrån Eva o Arrie. Arrie som inte missade ett enda vattenfyllt dike på skogspromenaden idag…..som hon sprang i dom….fram och tillbaka….så här behöver vi inte regn för att bli blöta….gissa om hon behövde torkas när hon kom hem:)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen