Fjällvandring Vallbo-Anarisstugan dag 1.

Den 14 oktober klockan 14.30 mötte jag, Martin och Vega upp Sofia, Ylva och Tommy i Vallbo. Solen sken, vi hade ryggsäckarna packade för en helgtur med tält i Vålådalens naturreservat. Första etappen  (etapp 1) blev leden mot Staalavieliekåtan från Vallbo, vika av vid tomröven in i Djupdalen där slog vi läger efter att ha gått ca 10 kilometer. Vädret var hela fantastiskt, blå himmel och knappt någon vind. Vi slog upp våra tält och kunde ligga i dem och se ut över en helt magisk solnedgång, som färgade fjällen röda åt en hållet. Åt andra hållet hade vi en stor och rund måne. Obeskrivligt vackert!

Levaktarens Vega, Klövja
Vega med klövja, denna tur fick hon bära sin mat, filt, regndress, fleecedress, mitt liggunderlag, sovsäcksöverdrag och min termos. Hon är så duktig!

fjälltur, Skraupvalen
Fjället i bakgrunden är Skraupvalen, vilken vi sedan rundade.

uggla
En uggla satt i en grantopp.

spång, fjälltur
Härligt att vara ute i solen, efter att ha vandrat de första kilometerna genom en skuggig skog.

Lovaktarens Vega, Bouvier des flandres, klövja, hund

fjällbäck, fjälltur
Källbäcken

tomröven, tjärn
tjärnen Tomröven

fjäll

Djupdalen
På väg upp genom Djupdalen.

Månuppgång Ottfjället
Månuppgång över Ottfjället

natt, tält, fjäll

natt, tält, fjäll

natt, tält, fjäll
Vega ligger i tältet och väntar.

natt, tält, fjäll
Utsikt från tältet.

DAG 2
DAG 3

2 kommentarer till “Fjällvandring Vallbo-Anarisstugan dag 1.”

 1. Hej Lina
  Hur klarar hunden snö som fryser fast mellan trampdynerna? Själv har jag kört draghud många år och långa turer med en irländsk setter och jag använde ullfett som jag smorde in mellan trampdynorna. Klippte honom också men inte alltid bra. Hälsningar Carsten Webering

  1. Hej!
   Det fastnar jättemycket snö mellan min hunds trampdynor om hon inte har "tossor" på sig. Jag syr egna "små påsar" hon får ha fötterna i. Det gäller att inte göra de för höga för då lossnar de bara, för oss har det fungerat bäst om man fäster dem vid leden direkt ovanför trampdynan. Ullfett har jag blivit tipsad om av många, har inte provat det själv än. Men funderar på att göra det i vinter. Däremot har jag använt spensalva nån gång. det fungerade sådär. Men jag tror starkt på kombinationen salva och tossor.
   //Lina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *