Sverige runt: dag 35

Dag 35: Valsjöbyn-lite ovanför Skottland, 15 km.
Nu har vädret ändrats igen, nu är det blåst som gäller. När jag började dagen med att skida längs Rengen mot Valsjöbyn var det minst sagt bitit. Skönt att jag i stort sett bara behövde skida i skogslandskap idag:) Idag var första dagen med de nya skaklarna. Det blev inte så bra som jag hade hoppats (pulkan kan ändå välta), men de kan i vart fall inte knäckas. Jag kände mig lite som en ardenner eller nordsvensk eller något i den stilen idag när jag gick genom skogen. Skaklarna lät som de gör på ”skogshästar” och jag hade det ungefär lika tungt. Istort sett varje gång jag har och ska fylla på depå får jag börja med att gå uppför. Först skulle jag upp 100 höjdmeter innan jag tog mig till Gunnarvattnet och vid Gunnarvattnet väntade ytterligare 320 höjdmeter. Det känns i lår och rumpa vill jag lova..
I backen ner mot Gunnarvattnet fick jag ett litet problem, längst fram på dessa nya skaklar sitter fästet man sätter i höftbältet fast i en läderbit. På ena sidan gick läderbiten sönder. Alltså hade jag inget att sätta fast mig själv i, eller jag fick göra en provisorisk lösning med mittstången. Framme i Gunnarvattnet hade jag sån tur att träffade ett jättetrevligt par, Bertil och Irja Jonsson. Medan Bertil fixade ett nytt fäste åt mig (han fick börja med att använda en rondell för att få bort det gamla som det lädret var nitat, för att sen ordna med en nu läderbit som han sen skruvade fast), bjöd Irja på fika. Det finns så många trevliga människor! Tack snälla ni!
Det verkar som om det ska bli en del snö nu i den närmsta framtiden, det har redan börjat snöa. Men vi har det iaf varmt, gott och torrt i tältet! Hade egentligen tänkt att gå en bit till idag, men som det blåser så kändes det bättre att stanna i skogen, vinden ruskar tältduken, uppe på kalfjället skulle nog hela tältet ruskas. Minst.

Ett stort grattis till mamma som fyller år idag! Kram

De nya skaklarna, robusta och rejäla 😉

Skottland

Tack vare Net1 kan jag idag uppdatera direkt från tältet 🙂
Aprilhäxan av Majgull Axelsson. Mycket bra bok!

 

7 reaktioner på ”Sverige runt: dag 35”

  1. Hej Lina o Vega. Tack för grattishälsning. Härligt med så många fina o snälla människor du träffar på. Hoppas du hinner fram till Gäddede till helgen då Emelie o barnen kommer dit.
    Puss o Kram Mamma

  2. Hej Lina!
    Kommer du att passera Hotagen när du ska upp till Gäddede?
    Vi ska upp till stugan i helgen och åka lite skoter.
    Sköt om dig!
    Kram kram / Ida

    1. Nu är jag i Gäddede. Jag passerade aldrig Hotagen, men jag var inne i Hotagens naturreservat:) Hoppas ni får en trevlig helg och att ni slipper regnet! Kram

  3. Hej Lina!
    Ja, vi får verkligen hoppas att det slutar med allt snöande så du och Vega får bättre väder. Vilken tur du har som träffar på hjälpsamma och snälla människor.
    Hur många böcker har du hunnit med?
    Fortsatt Lycka Till!
    Kram/ Kicki

    1. Hej! Är glad att jag kom fram till Gäddede idag, det blir en dag mindre med regn iaf, som jag kan vara inne imorgon istället 😉
      Har läst 7 böcker nu, men jag gjorde en tabbe första etappen, hade bara med mig en bok och det var svensk klassik lyrik från ballader till Karlfeldt. Det var inte den roligaste läsningen i längden..
      Tack för det!
      Kram

  4. Vilka kämpar ni är. Skönt att ni har det varmt och rätt lugnt i tältet i skogen, att ni inte valde kalfjället i natt. Stor kram på er // Kersti

  5. Du och Vega kanske inte just nu är "tuffa brudar i lyxförpackning", men som ofta är det ju inte förpackningen som gäller utan det är ju vad som är inuti som räknas! Här är det verkligen tuffa tjejer på en enastående tur! Har nu läst ikapp bloggen och imponeras av hur du (och Vega) klara av motgångar med dåligt väder, före och annat!
    Vi i AckeLokeBo håller tummar och klor för att ni framöver skall få fina dagar med underbart före och fler fina naturupplevelser! Gick det skulle vi via internet skicka lite pannkakor och ett och annat grisöra till Vega!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen